header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Дописник „Борбе за веру“ из Њујорка: Време је за рашчињење Мирка (Иринеја) Добријевића
Дописник „Борбе за веру“ из Њујорка: Време је за рашчињење Мирка (Иринеја) Добријевића Штампај Е-пошта
петак, 24 децембар 2021

 „Један од најугледнијих епископа који је одбранио Косово и једина замерка му је што је подржавао епископе Григорија и Јоаникија“. – Трла баба лан.

 Овако се завршава плаћена репортажа на NewsMaxAdria телевизији, објављена на званичном интернет сајту Епархије источноамеричке СПЦ, уз бомбастичан наслов исписан гласним тоном (виком): „ИМА ЛИ ШТА СПОРНО У ОБНОВИ ИЗГОРЕЛЕ ЦРКВЕ СПЦ У ЊУЈОРКУ?”

Јадна ли је СПЦ ако јој је један од најугледнијих епископа Мирко Злобријевић.

Јадна ли је СПЦ и Србија ако јој Косово брани амерички шпијун, чија шпијунажа је потврђена многим документима са Викиликса.

„Ово није ништа ново нити вансеријски!“ каже тзв. eпископ СПЦ. Па наравно да није вансеријски јер је серија малверзација већ почела у Аустралији. Малверзација нема! – Понавља и водитељ емисије.

„Поредак за финансије је јасан, грађевински одбор одобрава, то иде повереништву, па онда адвокатској фирми.“ - У реду. Овај веома чист процес је прочишћаван сваке године, када је овај квази епископ мењао одборе „који одређују” по свом нахођењу. Управо ово насилно мењање је и допринело садашњем стању у СПЦ у источној епархији.

Интересантано је и његово саопштење издато одма након синодског у којем он благодари на овој одлуци, али на крају додаје: „Досадашњи рад на храму и његовој заштити награђен је 6. маја 2021. године врхунским признањем, наградом „Луси Г. Мозес“. Да живимо сви у слози, Свети Саво ти помози!”

Миркова мора бити задња – ово је поражавајућа истина која одбија епархиоте широм епархије источноамеричке од својих храмова, посебно када Мирко служи своје четворосатне себи-приносеће само-службе, да не кажемо Литургије. Народу је ово гадно.

„Епископу” Иринеју је криво и то се не може сакрити из његових погледа како кажу његови блиски сарадници.

Надамо се да ће се својим саопштењима и својим видео клиповима овај распоп до Божића сам и распопити, пошто није битно шта каже народ нити црквена влада.

ВИДЕО: https://youtu.be/h3N15dqcz_U

Последњи пут ажурирано ( петак, 24 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.