header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Према званичној статистици, мање од 1% становништва Русије учествовало је у божићним службама
Према званичној статистици, мање од 1% становништва Русије учествовало је у божићним службама Штампај Е-пошта
понедељак, 10 јануар 2022

 Божићним службама у Русији присуствовало је више од 1,4 милиона људи (од укупне популације од око 144 милиона). Ово је 8. јануара саопштила званична представница Министарства унутрашњих послова Русије Ирина Волк на сајту „МИД-а Министарства унутрашњих послова“.

 „1,4 милиона људи учествовало је у божићним службама у 5,9 хиљада насеља Руске Федерације“, – цитира Волкову ТАСС  (tass.ru/obschestvo/).

Безбедност верника обезбеђивало је 41,4 хиљаде полицајаца. Укључена је и руска гарда, приватна обезбеђења, братства и козаци. У оквиру превенције прекршаја, полиција је проверавала просторије и простор и коме су се одржавали празнички догађаји, укључујући и псе. Службеници саобраћајне полиције дежурали су код цркава и манастира.

До окончања свих свечаних догађаја, полицијски службеници ће наставити да дежурају у местима на којима се одржавају“, додала  је Волк.

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 10 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.