header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Путин: Нећемо дозволити да се понови Казахстан
Путин: Нећемо дозволити да се понови Казахстан Штампај Е-пошта
уторак, 11 јануар 2022

 Чланови Организације уговора о колективној безбедности показали су одлучност да спрече покушаје да се дестабилизује ситуација у њиховим земљама и да се имплементира обојена револуција, изјавио је руски председник Владимир Путин, обраћајући се на онлајн самиту ЦСТО поводом ситуације у Казахстану.

„Свесни смо да развој ситуације у Казахстану није ни први, ни последњи покушај страног мешања у унутрашња питања наших земаља. Мерама које је ЦСТО преузео, стављено је до знања да нећемо дозволити никоме да дестабилизује ситуацију у нашем подручју или да дозволимо такозване обојене револуције”, нагласио је Путин, преноси ТАС С.

Путин је указао на додатни проблем.

„На интернету и друштвеним мрежама се настављају покушаји да се наши грађани уплету у протестне активности које претходе терористичким нападима, о чему је причао данас председник Казахстана. Хронологија догађаја у Казахстану је кристално јасна, сви смо је видели”, оценио је руски лидер.

Руски председник је нагласио да недавни развој догађаја у Казахстану доказује да је „одређеним силама у реду да користе сајберпростор и друштвене мреже да регрутују екстремисте и терористе и да стварају спавајуће милитантне ћелије”.

„У овом случају, верујем да би било разумно да се наложи Одбору секретаријата безбедности ЦСТО да учини све да радне групе које делују на пољу сајбербезбедности и борби проти тероризма и екстремизма направи иницијативу о заједничким акцијама усмереним ка спречавању деструктвног спољног утицаја у зони одговорности ЦСТО”, нагласио је Путин, преноси Танјуг.

Он је додао да је кључно да ЦСТО обезбеди да се „трагични догађаји попут недавних у Казахстану никада не догоде”.

ЦСТО чине Јерменија, Белорусија, Казахстан, Киргистан, Русија и Таџикистан.

 

Извор: "Политика"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 11 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.