header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Кипарски архиепископ – отпадник казнио невакцинисане свештенике
Кипарски архиепископ – отпадник казнио невакцинисане свештенике Штампај Е-пошта
среда, 02 фебруар 2022
           Свештеницима се може забранити служба не само зато што одбијају да се вакцинишу, већ и зато што својим ставом подстичу људе да се не вакцинишу.

Представник архиепископа Хризостома, архимандрит Трифилије, објаснио је зашто је поглавар Кипарске цркве ставио под забрану свештенослужења свештенике који се противе вакцинацији, преноси грчки портал  «Догма».

Говорећи у емисији «Vanguard»  кипарског ТВ канала «Sigma», архимандрит Трифилије је рекао да је архиепископ Хризостом „позвао све свештенике архијерејског намесништва, лично се састао са њима и питао за њихово мишљење о вакцинацији и свему осталом, како би са пуно попустљивости донели неке одлуке и с очинском љубављу“.

Архимандрит уверава да је суспендовано не 12 свештеника, већ 10 од 27 невакцинисаних у епархији, и да су суспентовани „не само због одбијања вакцинације, већ и због тога што су својим ставом или понашањем утицали и подстицали људе да буду против вакцинације или су их одвратили од ње".

Према његовим речима, „то је могло да се уради не помоћу микрофонима, телевизора или састанака, већ на исповести, у свом најужем кругу. Када верник приђе свештенику и пита га да ли је он (свештеник – прим. аут.) вакцинисан, а свештеник одговори: „Не могу да вам кажем“, тада верник почиње да сумња и поставља питања“, рекао је представник архиепископа Хризостома.

 

Извор: "Борба за веру" / "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( среда, 02 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.