header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Александријски патријарх (Грк) назвао руске свештенике "шакалима и медведима"
Александријски патријарх (Грк) назвао руске свештенике "шакалима и медведима" Штампај Е-пошта
уторак, 22 фебруар 2022

 Патријарх Теодор назвао свештенство Руске Православне Цркве „шакалима и медведима са севера

Поглавар Александријске цркве је нагласио да су Грци христијанизовали Русе и уверио да ће се одупрети „колонијализму“ Руске Православне Цркве.

Патријарх Александријски Теодор назвао је представнике Руске Православне Цркве „шакалима и медведима са севера“, преноси romalewfronimati.blogspot.com.

Дана 20. фебруара 2022. године, приликом хиротоније новог епископа букобијског Хризостома, патријарх александријски и све Африке Теодор је говорио о „псеудобраћи са севера“ која, „обучени у православне одежде, упадају у Африку“.

Према његовим речима, епископ Хризостом је „попунио редове Александријске јерархије у време када нашу патријаршију нападају лажна браћа са Севера“.

Нажалост, медведи и шакали са севера, које смо ми, Грци, христијанизовали, долазе у православној одежди „да укради и погубе“ (Јн. 10, 10)“, рекао је патријарх Теодор, који је 14. фебруара назвао поглавара Руске Православне Цркве, патријарха Кирила, „љубљени брат и саслужитељ у Христу“.

Поглавар Александријске цркве је уверио да ће се „заједно са другим епископима“ „опрети инвазији и црквеном 'колонијализму'” Руске Православне Цркве, која крши света правила и жели да „руши оно што је градила Александријска патријаршија”. с муком већ 2000 година“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Борба за веру" / "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 22 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.