header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow То је велики грех: Синод УПЦ званично осудио "агресију Руске Федерације"
То је велики грех: Синод УПЦ званично осудио "агресију Руске Федерације" Штампај Е-пошта
четвртак, 12 мај 2022

 Синод УПЦ је навео да војна инвазија на Русију свакодневно одузима животе синова и кћери Украјине.

Украјинска Православна Црква (Московске патријаршије – нап. „Борба за веру“)  је од самог почетка ратних дејстава осудила агресију Руске Федерације на Украјину и упорно истицала да је рат велики грех, наводи се у саопштењу Светог синода УПЦ, усвојеном на састанку 12. маја. 2022, саопштава Информативно-просветно одељење УПЦ.

Напомиње се да се украјински народ скоро три месеца храбро бранио од војног напада Руске Федерације, која је извршила инвазију на територију наше суверене и независне државе. „Сваког дана овај брутални рат одузима животе синова и кћери Украјине. Пламен рата пробио је срце сваког грађанина, хиљаде породица осетиле су горући бол ове страшне трагедије. Више од пет и по милиона Украјинаца је било присиљено да постану интерно расељена лица“, наводи се у саопштењу Синода.

УПЦ је више пута позивала да се прекине крвопролиће и да се сукоб реши уз помоћ речи, отпочињајући преговарачки процес. „Нажалост, покушаји мирних преговора нису донели жељени резултат. Напротив, данас су ракетни удари и бомбардовање захватили скоро целу територију наше Отаџбине“, навео је Синод.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 17 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 161 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.