header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: У Храму Светог Саве служена новотарска литургија
Уредништво: У Храму Светог Саве служена новотарска литургија Штампај Е-пошта
уторак, 24 мај 2022

 Драга наша браћо и сестре, поштовани посетиоци,

Ево информација које се тичу вечног спасења, а које не можете прочитати нигде другде осим на „Борби за веру“.  Такозвана „Литургија помирења“ која је служена у Храму Светог Саве 19. маја, а којој је нечалствовао патријарх Порфирије, служена је новотарски.

А то значи да су српски и македонски екуменисти и новотарци свој ујединитељски темељ и у богослужењу поставили на безакоњу и противљењу Светим Оцима.

 То што су они служили, дакле, само се условно може звати литургија, јер Света Литургија има свој светоотачки и светопредањски поредак. А то што је служено у Храму Светог Саве, било је неко новотарско молитвословље засновано на самовољи и беспоретку.

НОВОТАРСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ 19. МАЈА 2022. ГОДИНЕ

1. патријарх Порфирије се није прекрстио како треба, није додирнуо чело са три прста, што говори да је неверник;

2. Уместо два Апостола и два Јеванђеља, читани су само један Апостол и једно Јеванђеље;

3. Избацили су целе две јектеније пре Херувимске песме;

4. Литургија је осакаћена и на Канону Евхаристије, Порфирије није читао молитве за Призивање Светог Духа (Тропар трећег часа), што је типична новотарска пракса;

5. „И молим ти се Боже наш“ није певано ни како ни колико треба;

6. Избачена је цела Прозбена јектенија пре молитве „Оче наш“;

7. Није читана молитва пре Светог Причешћа;

8. Причешће је обављало више свештеника. Ишли су по Храму и причешћивали присутне, а да их претходно нису питали не само да ли су се припремили за Свето Причешће постом и исповешћу, већ ни да ли су крштени. У Храму је било доста радозналаца, међу којима је свакако било некрштених.

 Но, Порфиријево чудо и љубав све надилазе. Неће много година проћи, у Храму Светог Саве ће бити и „литургија“ односно миса уједињења, којом ће началстовати римски папа и љубвеобилни Порфирије. Папа ће бити посебно узбуђен кадa му са Храма засвира глокеншпил (овде:), а нарочито кад погледа у куполу, са које ће га Арханђели и Светитељи благосиљати знаком ђавољих рогова, њему омиљеним!

"Фрескопис" из Храма Светог Саве

(За детаљније погледати овде:)

Папа показује чији је...

Молимо вас да имате у виду, да смо одмах после избора Порфирија за патријарха Београдске патријаршије, написали да је у његовој личности на трон Светог Саве засео сам ад.

Како време буде пролазило, то ће бити све очигледније. Наравно, онима коју буду имали очи да виде и уши да чују...

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 25 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.