header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Ровенковска епархија УПЦ прекинула спомињање митрополита кијевског Онуфрија
Ровенковска епархија УПЦ прекинула спомињање митрополита кијевског Онуфрија Штампај Е-пошта
субота, 04 јун 2022

 Епархија се налази на територији ЛНР

Ровенковско-свердловска епархија Украјинске православне цркве остаје под омофором патријарха московског и цијеле Русије Кирила и обуставља спомињање митрополита Онуфрија на богослужењима као предстојатеља Украјинске православне цркве. Ово се наводи у саопштењу након састанка намјесника и свештенства епархије одржаног у уторак.

„На састанку намјесника и свештенства Ровенковске епархије донијета је сљедећа одлука: да се обустави спомињање митрополита Онуфрија као предстојатеља УПЦ; Ровенковско-свердловска епархија остаје под омофором Његове Светости патријарха московског и цијеле Русије. О донијетој одлуци оци намјесници ће обавијестити свештенство у црквеним областима епархије“, наводи се у саопштењу објављеном на сајту епархије. Епархија се налази на територији ЛНР.

 

 

Извор: "Етос прес"

Последњи пут ажурирано ( субота, 04 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.