header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Папино духовно чедо разрешено свих дужности
Папино духовно чедо разрешено свих дужности Штампај Е-пошта
среда, 08 јун 2022
          Свети синод Руске православне цркве разрешио је митрополита волоколамског Илариона дужности председника Одељења за спољне црквене везе Руске православне цркве, објављено је након заседања Синода одржаном у уторак у Москви.

„Преосвећени Иларион, митрополит волоколамски, да буде администратор Будимпештанско-угарске епархије, митрополит будимпештански и угарски, уз ослобађање од дужности председника Одељења за спољне црквене везе, сталног члана Светог Синода Руске Православне Цркве и ректора Свецрквених постдипломских и докторских студија Свети Ћирило и Методије“, наводи се у саопштењу.

Митрополит Иларион предводио је Одељење за спољне црквене везе 13 година, од избора патријарха Кирила на место патријарха.

Овом синодском катедром од сада ће руководити митрополит корсунски Антоније. Он ће привремено задржати дужности егзарха Западне Европе и шефа Одељења Московске Патријаршије за заграничне епархије, али ће бити разрешен управе Корсунске епархије која брине о парохијама Руске православне цркве у неколико земаља Западне Европе.

Митрополит Антоније, као и његов претходник на месту начелника Одељења за спољне црквене везе, носиће титулу „волоколамски“ и по традицији постати један од сталних чланова Светог Синода Руске Православне Цркве.

Привремена управа Корсунске епархије поверена је архиепископу мадридско-лисабонском Нестору.

 

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( среда, 08 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.