header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Патријарх Кирил је прокоментарисао свој пад на Литургији у Новоросијску
Патријарх Кирил је прокоментарисао свој пад на Литургији у Новоросијску Штампај Е-пошта
субота, 25 јун 2022

 Патријарх московски и целе Русије Кирил са хумором је прокоментарисао свој пад приликом освећења цркве Светих Петра и Февроније у Новоросијску 25. јуна 2022. године, преноси ria.ru.

Патријарх Кирил је напоменуо да овај пад „не значи ништа“ и да је повезан са мокрим подом.

 „То што сам данас пао не значи ништа. Само што је под леп, можте да га погледате, тако је сјајан и гладак. Али када на њега падне вода, чак и света вода, функционишу закони физике“, рекао је патријарх Кирил.

Предстојатељ Руске православне цркве је додао да је пад прошао без последица, и скренуо пажњу да ће захваљујући овом инциденту сви памтити овај дан, па и он лично.

 „На овом прелепом поду сам се проклизао. Али по милости Божијој, без икаквих последица. Али, с друге стране, сви ћете се, наравно, сећати данашњег дана, као што ћу га и ја памтити, али са радошћу, захваљујући свима вама што је овај храм подигнут вашим трудом“, резимирао је патријарх Кирил.

Последњи пут ажурирано ( субота, 25 јун 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.