header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Брука и срамота за руску световну и црквену власт! – оцу Сергију Романову пакују нову оптужницу
Брука и срамота за руску световну и црквену власт! – оцу Сергију Романову пакују нову оптужницу Штампај Е-пошта
петак, 05 август 2022
         Јекатеринбург. 4 августа. ИНТЕРФАКС -  Бабушкински окружни суд Москве је регистровао случај екстремизма у коме су оптужени Николај Романов (бивши уралски схиигуман Сергеј) и његов сарадник Всеволод Могучев, речено је Интерфаксу у четвртак у суду.

„Кривични предмет против Романова и Могучева достављен је суду 3. августа. Сада је предат судији“, рекао је саговорник агенције.

Датум рочишта још није одређен, рекао је он.

Како је саопштено, Врховни суд Руске Федерације одлучио је да ће овај случај, који је истражен према  п. "в" члана 2 став 282 Кривичног закона Руске Федерације (подстицање мржње или непријатељства), бити разматран у Бабушкинском окружном суду.

Разлог за његово покретање била је серија видео снимака објављених на интернету. Истражни органи још нису коментарисали случај.

Обојица оптужених налазе се у московским истражним затворима.

Московски суд је 30. новембра 2021. године пронашао Романова (бившег исповедника средњеуралског манастира у Свердловској области), који је 2020. године лишен чина због кршења свештеничке заклетве, монашког завета, низа апостолских канона и црквених канона. и накнадно изопштен из Цркве, окривљен по члану 3 став 110.1 (подстрекавање на самоубиство), члану 3 став 148 (повреда права на слободу савести и вероисповести) и ставу 330 (самовоља) Кривичног законика  Руске Федерације. Осуђен је на 3,5 године затвора.  Одбрана се жалила на ову одлуку, али ју је другостепени суд потврдио.

Последњи пут ажурирано ( петак, 05 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.