header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Митрополит Емануил је из Фанара донео „братски поздрав“ патријарху грузијском
Митрополит Емануил је из Фанара донео „братски поздрав“ патријарху грузијском Штампај Е-пошта
петак, 12 август 2022

Митрополит Халкидонски Емануил пренео је „братске поздраве“ патријарху Илију од шефа Фанара током његове посете Грузији.

Католикос-патријарх целе Грузије Илија примио је 11. августа фанарског јерарха, митрополита халкидонског Емануила (Адамакиса). Ово преноси званични сајт Грузијске Цркве.

Митрополит халкидонски пренео је братске поздраве патријарха Вартоломеја Предстојаљу Грузијске Цркве и поручио да је након пандемије важно да се наставе билатералне посете „ради јачања пријатељства и јединства у циљу превазилажења савремених тешкоћа и изазова“.

 „Обе стране су изразиле жаљење због трагичних догађаја у Украјини и истакли потребу да се предузму одговарајуће мере за окончање рата и унапређење мира“ – каже се у изјави.

СПЖ је раније известио да би, према речима Предстојатеља Пољске Цркве, за решавање украјинског питања патријарх Вартоломеј требало да окупи све поглаваре Помесних Цркава.

Последњи пут ажурирано ( петак, 12 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 58 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.