header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Епископ менхетнски Николај (Олховски) изабран за првојерарха Руске Православне Заграничне Цркве
Епископ менхетнски Николај (Олховски) изабран за првојерарха Руске Православне Заграничне Цркве Штампај Е-пошта
четвртак, 15 септембар 2022

 Ово преноси званични сајт РПЗЦ.

„У уторак, 13. септембра, Архијерејски сабор је у Знаменској катедрали у Њујорку изабрао епископа менхетенског Николаја за првојерарха Руске заграничне цркве.

У складу са Актом о канонском причешћивању, потписаним 17. маја 2007. године, Архијерејски сабор ће послати Његовој Светости патријарху московском и све Русије Кирилу акт о избору, који је сачинила комисија са представком којим је именован за првојерарха за благослов на сагледавање дужности које су му додијелила његова браћа архипастири и на одобрење његовог избора од стране Светог синода Руске православне цркве“, наводи се у саопштењу.

Устоличење Његовог Високопреосвештенства митрополита источноамеричког и њујоршког Николаја, новоизабраног првојерарха Руске заграничне цркве, обавиће се у недељу 18. септембра 2022. године.

 

Извор: "Етос"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 15 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.