header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Путинов „духовник“ упоредио га с Петром I
Путинов „духовник“ упоредио га с Петром I Штампај Е-пошта
понедељак, 14 новембар 2022
              Москва. 14 новембар. ИНТЕРФАКС – Митрополит псковско-порховски Тихон сматра да се руски председник Владимир Путин, са извесним степеном условности, може упоредити са царем Петром I.

У емисији Црква и свет на ТВ каналу Русија-24, митрополит Тихон је одговорио на питање водитеља о томе на кога од његових претходника – лидера Русије – актуелни председник Владимир Путин највише личи.

„Да, не личи ни на кога!“ рекао је митрополит. „Али делом судбине, делом одлучношћу, делом поразима и победама, делом ситуацијом у којој је примио Русију, највероватније личи на Петра I. "По судбини, знате, према судбини. Али, понављам, не бих правио такве аналогије."

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 14 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.