header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow РПЦ о регистрацији Кијевско-печерске лавре: Застрашивање и притисак на канонску УПЦ
РПЦ о регистрацији Кијевско-печерске лавре: Застрашивање и притисак на канонску УПЦ Штампај Е-пошта
субота, 03 децембар 2022

 Вест да је Кијевско-печерска лавра регистрована као манастир у саставу расколничке Православне цркве Украјине део је кампање систематског застрашивања с циљем да се изврши притисак на канонску Украјинску православну цркву, изјавио је представник Руске православне цркве Владимир Легојда.

Како је рекао председник Председник Синодалног одељења за црквене односе са друштвом и медијима Московске патријаршије Легојда, очигледно је да ту вест треба тумачити у контексту притисака украјинских власти на канонску Украјинску православну цркву.

„Систематско застрашивање – претреси, привођења, провокације, претње на највишем нивоу део су изрежиране кампање чији је циљ да се створи илузија о поткопаном поверењу према канонској цркви како би се оправдало касније безакоње“, написао је Легојда на Телеграм каналу.

Саветник руског патријарха Кирила протојереј Николај Балашов изјавио је за Спутњик да, према постојећим подацима, украјинске власти нису укинуле регистрацију Кијевско-печерске лавре као дела канонске цркве, али да се то не може искључити.

У Украјинској православној цркви кажу да су расколници регистровали „фејк“ цркву без монаха као лавру.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 03 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.