header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Амфилохије добија споменик у Колашину, обезбеђено 50.000 еура
Амфилохије добија споменик у Колашину, обезбеђено 50.000 еура Штампај Е-пошта
четвртак, 29 децембар 2022

 Општина Колашин је у буџету обезбиједила 50.000 еура за Митрополију црногорско-приморску да би се изградио споменик митрополиту Амфилохију у том граду, саопштио је предсједник општине Владимир Мартиновић.

Он је истакао да свака заједница има обавезу да његује колективно памћење на знамените личности свога краја, а митрополит Амфилохије је и историјска личност која је обиљежила своју епоху.

Како је нагласио, власт која се затекла у Колашину у вријеме смрти митрополита Амфилохија није се удостојила ни да прогласи дан жалости на дан митрополитове смрти, иако је Колашин град из којег је митрополит потекао.

„Издвајањем средстава за споменик митрополиту, Општина Колашин исправила би, донекле, ту неправду“, навео је Мартиновић.

Како је казао споменик митрополиту Амфилохију није само споменик једном вјерском поглавару, то је и споменик култури, јер је митрополит био и пјесник и члан Удружења књижевника Црне Горе.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 29 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.