header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Предлог закона у Израелу за кривично гоњење људи који проповедају Исуса Христа Штампај Е-пошта
четвртак, 23 март 2023

  Хришћански лидери позивају израелског премијера Бенџамина Нетањахуа да заустави предлог закона који је на чекању у израелском Кнесету (парламенту), који предвиђа кривично гоњење људи који говоре о Исусу у Израелу.

Предлог закона су представила два ултра ортодоксна члана Нетањахуове коалиције, чланови партије „Уједињени Тора Јудаизам“, Моше Гафни и Јаков Ашер. Предлог закона би учинио незаконитим говорити о Исусу или Његовом Јеванђељу, дељење садржаја на мрежи, у личним разговорима, у штампи или поштом. Њихово објашњење у предлогу закона је посебно „заустављање хришћана“.

Бивши амерички амбасадор за међународну верску слободу Сем Браунбек – који је служио за време Трамп-Пенсове администрације – први је амерички лидер који је јавно упозорио да овај нови закон представља огромну претњу слободи говора, људским правима и верским слободама. У петак је Браунбеку, дугогодишњем и доследном пријатељу и симпатизеру Израела,  послат и-мејл, професионални превод закона на енглеском, који је првобитно написан на хебрејском. Изненађен и забринут, амбасадор је одговорио следећом изјавом: „Слободне и демократске земље једноставно не забрањују слободну размену идеја, а то укључује верска уверења. Члан 18 Универзалне повеље о људским правима – коју је Израел потписао – гарантује слободу вероисповести, укључујући право да одлучујете о својим верским уверењима.

Шта заправо каже нови закон?

Предложени закон би забранио све напоре људи једне вере који, на било који начин, желе да разговарају или покушавају да убеде људе других вера да размисле о промени својих тренутних верских уверења. Казна за то би била једна година затвора. Ако се разговара са малолетником, неким млађим од 18 година,  казна би била две године затвора. Овај закон би се односио на људе који воде духовне разговоре са Израелцима било које религије.

Међутим, у свом званичном образложењу закона, два израелска законодавца су посебно нагласила упозорење да се посебно зауставе хришћани. Према томе, чини се да је примарни циљ закона да се учини незаконитим да следбеници Исуса („Јешуа“ на хебрејском) објасне зашто верују да је Исус и Месија и Бог са надом да би Израелци могли да размисле да Га следе. Предлог закона сматра злочин и лични разговор о Исусу са другом особом. Такође би то учинило незаконитим за некога ко тражи особу – директно, дигитално, поштом или онлајн – да би га преобратио у своју религију. Стога би производња и објављивање онлајн видео записа који објашњавају Јеванђеље јеврејским или муслиманским људима у Израелу, и онима који припадају било којој другој религији, одједном постали незаконити.

Објављивање књига, друге штампане литературе, онлајн чланака, подкаста или других облика медија који објашњавају Исусов живот и службу и Његову поруку која се налази у Новом завету, такође би постало незаконито.

Исто би било и дискусија о поруци Јеванђеља путем е-поште, текстуалних порука, писаних писама или на друштвеним мрежама, укључујући одговарање на питања која су покренули људи који не следе Исуса.

За сада нема речи о томе шта ће Нетањаху урадити по питању закона.

Извор: https://halturnerradioshow.com/

 

Изабрани коментари читаоца на чланак:

- „Израел је земља која је одувек мрзела хришћанство и хришћане. Ако ми не верујете идите у Јерусалим и покушајте да проповедате Јеванђеље на углу улице“.

- „Садашња израелска влада уништила је већину јеврејског становништва у њиховој земљи. Колико још је остало времена пре него што објаве предлог закона којим сатанизам проглашавају новом званичном државном религијом?

- „Овде имамо истину о основном злу државе Израел која излази на површину. Главни циљ је елиминисање хришћанства. Због тога су медији под контролом Јевреја настојали да окрену цео западни свет против Русије, последње земље која брани хришћанске вредности“.

- „Ако се усвоји предлог закона, Израел ће изгубити сав новац од хришћанског туризма. Хоће ли они избрисати хришћанска историјска места? Ово ће убити туристичку индустрију, сви хришћани који иду у Свету земљу. Јевреји превише воле новац да би се одрекли страног новца који улази у њихову економију.

Приредио: Милан Старчевић

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 23 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 115 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.