header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Думенко: УПЦ су паразити у нашим лаврама
Думенко: УПЦ су паразити у нашим лаврама Штампај Е-пошта
понедељак, 08 мај 2023

 Вођа ПЦУ је свештенство и вернике УПЦ назвао паразитима који не признају украјинску независност и не воле украјински народ.

Руководилац ПЦУ Сергеј (Епифаније) Думенко је у интервјуу за Газета.уа изјавио да су свештенство и верници УПЦ који се моле у ​​Кијево-печерској и Почајевској лаври паразити чије протеривање зависи само од воље власти.

На питање новинара „шта одређује повратак Украјини“ Почајевске и Кијево-печерске лавре, Думенко је одговорио да „ове светиње већ припадају Украјини и украјинском народу“.

„Међутим, и даље их користе они који те људе заиста не воле. Јер они не воле истински наш језик и културу, не знају и не желе да знају нашу праву историју, и у складу са Кремљом не признају наше право на државну и црквену независност. Када и како ће ти људи престати да паразитирају на нашим светињама зависи од украјинских власти и њихове одлучности у овом заиста важном питању за државу“, рекао је Думенко.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 08 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.