header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Дугин: НАТО неће директно ући у конфликт у Украјини
Дугин: НАТО неће директно ући у конфликт у Украјини Штампај Е-пошта
петак, 02 јун 2023

 Победа Москве у Украјини не би довела до пораза Запада, али би сви они који се залажу за доминацију једне групе земаља били посрамљени и наступила би нова епоха мултиполарности

Убеђен сам да се НАТО неће директно укључити у конфликт у Украјини, каже руски филозоф Александар Дугин, додајући да би победа Русије у конфликту са Украјином значила крај једнополарног света, иако не би дошло до коначне победе Запада.

Према његовим речима, Запад неће укључити у сукоб ни Пољску – која се припрема да постане главна војна силе Европе – ни Румунију, а није ни заинтересован да због Украјине буде примењено стратешко нуклеарно оружје. Ипак, Запад ће, како каже, наставити да се меша у унутрашња питања Русије.

„Победа Русије никако не представља претњу по Запад“, јер Москва ни на један начин не ограничава ЕУ, НАТО или САД, додаје он. 

„Најоптимистичнији сценарио би био тај што ми сада можемо да победимо један од најрадикалнијих модела, на којем Запад инсистира – једнополаран свет. Уколико успемо да победимо у Украјини, једнополаран свет ће се завршити“, а присталице једнополарног светског поретка ће бити посрамљене и свет ће постати мултиполаран, истиче Дугин.

Ипак, чак ни тада, Запад неће изгубити на значају, остаће једна од најјачих страна света. Украјина би, према његовим речима, требало да престане да постоји као суверена држава у политичком смислу, иако ће украјински народ и та територија и даље постојати. 

„Денацификација и демилитаризација Украјине није могућа све док Украјина постоји као суверена држава. Украјинске власти су саме себи потписале смртну казну“, објашњава он.

За крај, он оптимистично закључује да ће „народ и територија Украјине бити у саставу Евроазијске империје“. „Сви ћемо да процветамо, обновићемо братске односе“, рекао је данас Дугин.

 

Извор: rt.rs

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 јун 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.