header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Папин "миротворац" - пропала му је мисија, и сад се правда
Папин "миротворац" - пропала му је мисија, и сад се правда Штампај Е-пошта
понедељак, 03 јул 2023

 МОСКВА, 2. јул / Радио Спутњик. Ватикан нема свој мировни план који би олакшао почетак преговора о Украјини, рекао је папин изасланик за решавање украјинског сукоба кардинал Матео Зупи.

"Под руководством папе Фрање и са њим у наредним данима ћемо размишљати о ономе што смо чули. Из тог разлога још немамо пројекат који би могао да олакша почетак преговора. Веома смо заинтересовани за хуманитарне питање и у заштити живота невиних“, цитира РИА Новости.

Према речима кардинала, Ватикан је посвећен брзом решавању сукоба, пише лист il Resto del Carlino.

 „Не постоји мировни план и посредовање, постоји велика жеља да се осигура да насиље престане и да се људски животи спасу, почевши од заштите оних најмањих“, рекао је Зупи.

Кардинал Зупи боравио је у тродневној посети Москви. Он се састао са патријархом московским и све Русије Кирилом, Маријом Лвовом-Беловом, комесаром за права детета при председнику Руске Федерације, као и са помоћником председника Русије Јуријем Ушаковим и католичким свештенством земље.

Патријарх Кирил је заузврат позвао папиног изасланика кардинала Зупија да обрати пажњу на чињеницу да је канонска Украјинска православна црква прогоњена од стране кијевског режима, додаје лист "Взгляд".

Раније је Зупи посетио Кијев као папски изасланик за регулисање у Украјини. Ватикан је ово путовање назвао „кратким, али богатим догађајима“. 

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 03 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.