header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Митрополит Онуфрије позвао на "утишавање гнева" после рушења саборне цркве у Одеси
Митрополит Онуфрије позвао на "утишавање гнева" после рушења саборне цркве у Одеси Штампај Е-пошта
понедељак, 24 јул 2023

 Његово Блаженство је изразило саучешће поводом гранатирања Одесе

Предстојатељ је изјавио да „свако ко циља у небо на крају удари самог себе“ и позвао све православне хришћане „на стрпљење и интензивну молитву“.

Његово Блаженство Митрополит Онуфрије је изразио саучешће свештенству, верницима и свим становницима Одесе због руског ноћног напада на град, саопштава Информативно-просветно одељење УПЦ.

Његово Блаженство Митрополит Онуфрије је изразио саучешће у вези са руским гранатирањем Одесе у ноћи 23. јула, у коме су страдали људи и уништена је градска саборна црква.

 „Са дубоком тугом примили смо вест о још једном непријатељском нападу на град Одесу, услед чега су уништени Саборни храм Преображења Господњег, стамбени објекти и други објекти“, написао је Његово Блаженство у обраћању митрополиту Агатангелу, свим православним хришћанима Одеске епархије и становницима града.

Напоменуо је да је „посебно болно што су људи вечерас поново погинули људи, многи су повређени и хоспитализовани“.

Примите моје искрено саучешће у вези са овом великом трагедијом“, рекао је Предстојатељ УПЦ.

Он је подсетио да је митрополит Агафангел „заједно са свештенством и верницима града Одесе уложио много снаге и здравља да се Спасо-Преображенска црква обнови у свој својој лепоти“.

 „Саосећам са вама, вашом паством и свима који негују ово ремек-дело хришћанске храмовне архитектуре, које заузима посебно место међу споменицима архитектуре свеукрајинског културног наслеђа“, написао је Његово Блаженство Митрополиту Агатангелу.

Предстојатељ је напоменуо да „свако ко циља у небо на крају удари самог себе“ и позвао све православне хришћане „на стрпљење и интензивну молитву“.

 „Савладајмо свој бес, не дозволимо да се претвори у слепу мржњу. Не заборавимо да, ма колико ово доба било страшно, на крају ће победити Божанска љубав, коју ни лаж ни насиље не могу да униште“, нагласио је он.

Делећи, заједно са Вашим Преосвештенством и Одесанима, тугу због несреће која је задесила град, узносим молитве Милостивом Творцу за покој погинулих, за исцељење жртава и давање снаге Вама да се адекватно носите са искушењима која су задесила Украјинску Цркву“, рекао је Његово бесконачно митрополит.

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 24 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.