header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Турске власти кажу да је Ердоган ослободио Свету Софију из окова
Турске власти кажу да је Ердоган ослободио Свету Софију из окова Штампај Е-пошта
петак, 28 јул 2023

 Турска обележава годишњицу прве муслиманске молитве у Светој Софији након што је претворена у џамију.

Фахретин Алтун, шеф Канцеларије за комуникације турске председничке администрације, рекао је да ју је Раџеп Ердоган, који је Свету Софију пре три године претворио у муслиманску џамију, ослободио.

Алтун је на Твитеру поменуо пророчанство турског симболистичког песника Неџипа Фазила Кисакурека да ће се „Аја Софија отворити“.

„Нашем председнику Реџепу Тајипу Ердогану дата је милост да испуни сан овог Господара и ослободи Аја Софију из њених окова. Хвала Алаху", написао је.

Турска је прославила још једну годишњицу када је 24. јула 2020. године православна Света Софија претворена у џамију. Имам Буњамин Топчуоглу рекао је да је Аја Софија постала "симбол победе ислама" и да такође "симболизује јединство" турског народа.

Како је пренео „СПЖ“, председник Турске је раније у предизборној кампањи снимио видео у коме се представља као права особа која је од Свете Софије направила џамију.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 28 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 121 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.