header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Објављена је до сада непозната фотографија Светог Нектарија Егинског
Објављена је до сада непозната фотографија Светог Нектарија Егинског Штампај Е-пошта
среда, 16 август 2023

 На блогу „Атонски фотоархив“ објављена је до сада непозната фотографија Светог Нектарија Егинског. На фотографији је Светитељ уснимљен док је био епископ Пентапоља у Александријској православној цркви, лево од патријарха Софронија IV, који седи у центру, преноси basilica.ro.

 „Свети Нектарије Егински, прозвани Чудотворац због чудесних исцељења, посебно од рака, један је од најпоштованијих светитеља у Грчкој. Импресивна ходочашћа одржавају се како у његовом манастиру на острву Егина, тако и на свим местима где се чувају делови његових моштију, као што је манастир Раду Вода у Букурешту“, наводи се у саопштењу.


Године 2020. стогодишњица од дана пресласка у вечност Светог Нектарија, а 2021. године изашао је играни филм „Човек Божији“ посвећен њему, у режији америчке редитељке српског порекла Јелене Поповић. Филм говори о животу Светог Исцелитеља, препуном драматичних догађаја, коју игра грчки глумац Арис Серветалис.

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 17 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.