header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Објављена је до сада непозната фотографија Светог Нектарија Егинског
Објављена је до сада непозната фотографија Светог Нектарија Егинског Штампај Е-пошта
среда, 16 август 2023

 На блогу „Атонски фотоархив“ објављена је до сада непозната фотографија Светог Нектарија Егинског. На фотографији је Светитељ уснимљен док је био епископ Пентапоља у Александријској православној цркви, лево од патријарха Софронија IV, који седи у центру, преноси basilica.ro.

 „Свети Нектарије Егински, прозвани Чудотворац због чудесних исцељења, посебно од рака, један је од најпоштованијих светитеља у Грчкој. Импресивна ходочашћа одржавају се како у његовом манастиру на острву Егина, тако и на свим местима где се чувају делови његових моштију, као што је манастир Раду Вода у Букурешту“, наводи се у саопштењу.


Године 2020. стогодишњица од дана пресласка у вечност Светог Нектарија, а 2021. године изашао је играни филм „Човек Божији“ посвећен њему, у режији америчке редитељке српског порекла Јелене Поповић. Филм говори о животу Светог Исцелитеља, препуном драматичних догађаја, коју игра грчки глумац Арис Серветалис.

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 17 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 127 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.