header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Организатор Критског "сабора" о.А. Карлуцос напао РПЦ за "сарадњу са тиранијом"
Организатор Критског "сабора" о.А. Карлуцос напао РПЦ за "сарадњу са тиранијом" Штампај Е-пошта
четвртак, 31 август 2023

 Карлуцос, Стаљин, УПЦ

Напоменули смо да је освећење споменика Стаљину** од стране свештеника Псковске митрополије, које је изазвало велико негодовање јавности, послужило као подстрек за нове нападе на Руску православну цркву у иностраном информативном простору. Фанариоти и амерички медији пожурили су да искористе „згодну” прилику.

Вођа је био утицајни свештеник Грчке архиепископије у Сједињеним Државама, високи постављк глобалистичке елите, који има блиске везе са локалним политичким елитама, посебно из Демократске странке, Александар Карлуцос. Он је у интервјуу (https://www.27east.com/) за локално издање искористио случај споменика да поткрепи тезу о „Руској православној цркви, која се стопила са тиранијом“. Нећемо износити сву прљавштину коју је Карлуцо излио на нашу Цркву.

__________________________________

 ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДАРЈА ПЛАТОНОВА:

КО СТЕ ВИ, ОЧЕ АЛЕКС?"

______________________________________

Издвојимо само једну занимљиву тачку у његовом говору који се тиче положаја Украјинске православне цркве. Грчки свештеник је рекао да „многи украјински епископи и даље остају лојални патријарху Кирилу“.

Занимљива примедба, директно у инат Феофанији и проаутокефалној странци епископа, који своје покушаје покушавају да прикажу готово као тежње целе УПЦ. Могуће је, међутим, да су ове Карлуцосове речи још један сигнал из иностранства украјинским властима да је време за забрану „бескомпромисне“ УПЦ.

Враћајући се на причу са спомеником, саветовали бисмо нашим „православним“ стаљинистима, који, иако су у великој заблуди, али су ипак у Цркви, да не журе да испољавају своје политичке склоности, неспојиве са Православљем. Јер непријатељи не спавају.

 

*) https://t.me/chrisma_center/6344

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 31 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.