header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Један од водећих фанарских екумениста позвао рабина да сруше "стене које нас деле"
Један од водећих фанарских екумениста позвао рабина да сруше "стене које нас деле" Штампај Е-пошта
понедељак, 11 септембар 2023

Архиепископ Елпидофор је позвао Јевреје да пронађу милост да проповедају фундаментално јединство човечанства.

Поглавар фанарске архиепископије у Сједињеним Државама, Елпидофор, посетио је синагогу Кол Шеарит Израел у Панами, где је рекао рабину и шефу Међурелигијског већа Панаме Густаву Краселнику да је аврамско гостопримство Јевреја „пример најбољи и најсјајнији у истинској међуверској и екуменској сарадњи“, преноси orthodoxtimes.

Јерарх Фанара је рекао да се моли „да у нашим екуменистичким и међуверским напорима увек будемо спремни да срушимо уочене зидове који као да нас деле“.

 „Сви ми припадамо овој планети Земљи, и генерације које долазе после нас такође ће је делити. Зато дижем чашу у знак захвалности вама и у част наше општељудске природе. Нека сви нађемо у себи благодат и снагу да увек поучавамо и проповедамо ово основно јединство човечанства“, истакао је архиепископ Елпидофор.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 11 септембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.