header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Александар Вознесењси: Римокатолици легализују грех
Александар Вознесењси: Римокатолици легализују грех Штампај Е-пошта
петак, 29 септембар 2023

 Поглавар немачких католика рекао је (https://infovaticana.com/2023/09/21/el-) да хомосексуалци треба да имају право да постану свештеници.

Док су се православци припремали за празник и прослављали Богородичино рођење као онај који је свету показао беспрекоран начин живота, католици у Немачкој су одржали низ догађаја и дали изјаве у вези са ЛГБТ особама.

Прво, 20. септембра око 600 људи окупило се код Келнске катедрале јер... свештенство (католичко и протестантско) је одржало још један догађај „благосиљања истополних парова“.

А сутрадан, када су православци славили Рођење Богородице, на ресурсу Infovaticana појавила се објава да је поглавар немачких католика бискуп Георг Бецинг рекао да хомосексуалци треба да имају право да постану свештеници. Образложење за ово се заснивало на чињеници да су сексуални преступници у РКЦ-у, по правилу, хомосексуалци. Стога, кажу, пошто их у РКЦ-у већ има доста, онда се морају признати као норма.

„Чињеница да је око осамдесет процената познатих случајева злостављања у цркви хомосексуалне природе већ би требало да даје неке индикације да заређење хомосексуалаца није необично у цркви“, рекао је Бецинг.

Истовремено, Бецинг је свестан да су његове идеје у супротности са доктрином РКЦ-а и стога је изјавио да доктрину РКЦ-а, која говори о сексуалности, треба реформисати.

Заправо, пред нашим очима је у току процес када у РКЦ покушавају да легализују грех и неморално понашање као животну норму: ако престанете да грех називате грехом, онда нећете имати разлога за бригу. Шта је са Богом, учењем Библије итд.? Очигледно, и Библија ће морати да се мало реформише како би се католички хомосексуалци осећали угодније.

 

*) https://t.me/alex_voznesensky/16853

Превод: "Правблог"

Последњи пут ажурирано ( петак, 29 септембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 132 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.