header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА arrow Глобални дигитални биометријски систем идентитета утире пут глобалној влади
Глобални дигитални биометријски систем идентитета утире пут глобалној влади Штампај Е-пошта
среда, 11 октобар 2023

 Технологије се развијају седмомиљским корацима, а са њима настају нови проблеми који утичу на границе националног суверенитета и глобалног политичког система.

Један од ових изазова је Глобални дигитални биометријски систем идентификације, напредни систем који има за циљ да замени традиционалне личне карте дигиталним биометријским информацијама.

Овај систем је предмет интересовања и дебате јер суштински укида постојеће границе и отвара пут за евентуално стварање светске владе, а то ће се постићи уз помоћ вештачке интелигенције.

Идеја глобалног дигиталног биометријског система идентификације је стварање јединственог система идентификације заснованог на биометријским подацима као што су ИД лица, подаци о зеници ока и други подаци о људском телу.

Ово ће омогућити да особа буде препозната широм света без потребе за традиционалним идентификационим документима као што су пасоши или националне личне карте.

Иако овај систем може изгледати као напредак у технологији, он такође изазива озбиљну забринутост.

Један од главних страхова је да ће овај систем укинути границе између националних држава и довести до стварања једне светске владе.

Непосредно укидање граница имаће озбиљне последице по национални суверенитет и способност држава да врше контролу над њима.

Владе ће се наћи у новој позицији у којој ће њихова моћ бити озбиљно ограничена глобалном организацијом која ће контролисати идентитет и препознавање грађана.

То би могло имати озбиљне последице по демократију и грађанске слободе, јер би моћ била концентрисана у неколико руку, а надзор и контрола би били ограничени.

Штавише, потенцијално стварање светске владе отвара врата потенцијалним злоупотребама моћи и самовољи.

Ако глобална организација контролише идентитет и препознавање појединаца, може искористити ову моћ у политичке и идеолошке сврхе.

Ово отвара врата потенцијалној злоупотреби и надзору грађана без демократске контроле.

Морамо узети у обзир ове забринутости и осигурати да глобални систем дигиталне биометријске идентификације ради транспарентно, уз демократски надзор и поштовање људских права.

Одлуке у вези са употребом и развојем ове технологије морају се доносити са опрезом иу циљу заштите слободе и приватности људи.

Да ли је могуће да се после нуклеарног рата појави светска влада?

Нуклеарни рат је једна од најстрашнијих могућности која се назире на глобалном геополитичком хоризонту.

Како се сукоби између држава и цивила интензивирају и притисак за набавку нуклеарног оружја интензивира, могућност нуклеарног рата се више не може игнорисати.

Међутим, чак и у овом мрачном сценарију, светска влада може бити могући одговор.

Последице нуклеарног рата биле би разорне. Губитак живота, радиоактивне падавине и уништавање животне средине биће на непроцењивом нивоу.

То ће довести до потребе за координисаним и ефикасним начином суочавања са катастрофалним последицама.

Светска влада би могла да одговори на ову кризу координацијом међународне хуманитарне помоћи погођеним подручјима.

Ово би могло да обезбеди поштовање међународних споразума о ограниченој употреби нуклеарног оружја и денуклеаризацији како би се спречиле будуће катастрофе.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Извор: Γράφει: Ερευνητής - Αμυντικός Αναλυτής: Γ.Η

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 11 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.