header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Више од 1.000 хришћана и муслимана склонило се у манастир Светог Порфирија у Гази
Више од 1.000 хришћана и муслимана склонило се у манастир Светог Порфирија у Гази Штампај Е-пошта
уторак, 17 октобар 2023

  Архимандрит Хризостом је рекао да цивили не могу да напусте манастир јер ће их убити милитанти Хамаса.

Више од 1.000 цивила тренутно налази уточиште у манастиру Светог Порфирија Газског Јерусалимске Патријаршије, преноси orthodoxianewsagency.gr.

Усред сукоба између Израела и Палестине, више од 1.000 хришћана и муслимана нашло се привремено уточиште у манастиру Светог Порфирија у Појасу Газе како би се заштитило од сталних напада израелске војске.

 У недељу, 15. октобра, настојатељ манастира авве Герасима Јорданског, архимандрит Хризостом, рекао је да се у манастиру налази 800 људи (сада, према писању грчких медија, има већ више од 1000 избеглица – прим. Уред.).  „У суботу увече тамо је било 500 људи, у недељу већ 800“, рекао је архимандрит Хризостом у разговору са архиепископом тиверијским Алексијем, помоћником патријарха Теофила за појас Газе.

 „Они не могу да оду одатле, јер ако оду, Хамас ће их убити. Требало би да остану тамо. Оно што ће бити даље је Божја воља“, додао је он.

9. октобра 2023. године појавили су се извештаји да је манастир уништен израелским бомбардовањем, што је демантовано у објави на званичној страници манастира на друштвеним мрежама. Заиста, Вечерње је прослављено у суботу поподне, што се може судити по фотографијама постављеним на страници.

Грчки премијер Мицотакис рекао је да је влада његове земље у контакту са израелском страном како би заштитила манастир Светог Порфирија у Гази од напада израелских оружаних снага.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 17 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 77 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.