header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Молитва на Голготи за окончање рата у Светој земљи
Молитва на Голготи за окончање рата у Светој земљи Штампај Е-пошта
среда, 18 октобар 2023

 17. октобар у Јерусалиму је Дан молитве и поста

Представници Јерусалимске Патријаршије узнели су дубоку молитву за мир у Светој земљи у храму Васкрсења Христовог 17. октобра 2023. године. Молитвено појање обављено је у знак подршке позиву Патријараха и Предстојатеља цркава у Јерусалиму да овај дан проведу у молитви и посту.

 „Данас је на Страшној Голготи узнесена молитва за престанак свих непријатељстава у Израелу и појасу Газе, за преовлађујући дух дијалога и мира, за утеху за све погођене ратом и за поштовање сваке људске душе као лика Божијег“, саопштио је секретаријат Јерусалимске патријаршије.

Патријарси и поглавари цркава у Јерусалиму су 13. октобра издали саопштење о ескалацији хуманитарне кризе у Гази. Верски лидери су скренули пажњу на растуће тензије и катастрофалну хуманитарну катастрофу у региону и позвали Државу Израел, уз подршку међународне заједнице, да „дозволи улазак хуманитарних залиха у појас Газе“ и за све стране у сукоба како би се „деескалирао овај рат како би се спасили животи невиних људи“.

У знак подршке свима погођенима ратом, 17. октобар је проглашен Даном молитве и поста. Позивају се чланови верских заједница Свете земље и сви људи добре воље широм света да подрже иницијативу.

 „Још има времена да се заустави мржња“, рекли су патријарси и поглавари цркава у Јерусалиму.

Превод: "Борба за веру"

Извор: pravlife

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 18 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.