header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Чудесно умножење мира са мироточиве Иверско-Монтреалске иконе
Чудесно умножење мира са мироточиве Иверско-Монтреалске иконе Штампај Е-пошта
среда, 01 новембар 2023

 Браћо и сестре, са радошћу желим да поделим са вама вест о невероватном чуду које се недавно догодило митроносном протојереју Григорију Котларофу у Њујорку.

Ево његове приче:

„Имао сам вату натопљену миром са Иверске иконе, коју сам добио од бр. Јосифа, али се током година осушила и била потпуно сува. Недавно сам, можда у току месец дана, током молитве почео да осећам мирис мироточивања са Иверске иконе Богородице. Али нисам обраћао пажњу на то.

Једног дана сам се молио заједно са мојом Матушком, служили сам молебан. Одједном сам осетио јак мирис мира. Питао сам Матушку: „Осећаш ли миомирис Мироточиве иконе?“ Она каже: „Не“, али сам осетила неки мирис. То се десило неколико пута.

Једном сам наишао на брошуру, не знам где је штампана. У њој се налазио акатист икони Богородици Иверској. Овај памфлет је садржао извештај брата Јосифовог сапутника, који је са њим путовао по Светој Гори када је добио Иверску икону од игумана скита. Овај сведок је описао како се све то догодило. Када сам прочитао овај чланак, било је већ касно, после поноћи. Хтео сам да служим молебан са акатистом Иверској икони Богородице. Када сам завршио молебан, поново сам осетио мирис. Тада сам одлучио да одем у своју канцеларију да се помажем сувом ватом, коју сам једном добио од брата Јосифа.

У канцеларији је мирис постао још јачи. Када сам узео стаклену теглу у којој је била похрањена ова вата, испоставило се да је обилно напуњена миром, чак је и дно тегле било прекривено миром. Ова осушена вата је раније имала браонкасту, зарђалу боју, а сада је постала светла и свежа, као да је управо напуњена миром. Тегла и њен поклопац су и раније имали трагове рђе. Обе су такође обновљене и постала као нове. То се догодило у ноћи са 24. на 25. август.

Мислим да је ово што се десило некако повезано са чињеницом да сам претходно читао причу о брату Јосифу Сада се у нашој Цркви припремамо за канонизацију брата Јосифа. Лично, увек сам сматрао брата Јосифа за светог мученика. Био је мучен до смрти. Чак и на његовој сахрани и на парастосима спомињао сам га као Мученика Јосифа. Мислим да нам Богородица са таквим знаком шаље свој благослов.” Протојереј Григорије Котлиров. Уочи Успења Мајке Божије 27, Августа 2023.

Мора се рећи да је чудесно умножавање мира, о коме је отац Григорије говорио, се дешавало много пута и многима за време док је Мироточива икона била са нама. Како је само радосно да иако нам је Икона одузета, Богородица нас не напушта својом милошћу! Верујемо да ово чудесно умножавање мира означава благослов Мајке Божије за канонизацију брата Јосифа. Уосталом, отац Григорија је тај који је нашим Епископима указао да је дошло време за канонизацију. 

Eпископ Андреј РПЗЦ Аустралија

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

https://auroca.org/%d1%87%

Последњи пут ажурирано ( среда, 01 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.