header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow О томе да ли Бог чује наше молитве? - истинит догађај
О томе да ли Бог чује наше молитве? - истинит догађај Штампај Е-пошта
петак, 10 новембар 2023

 Др Марк је био реномирани специјалиста из области онкологије. Једног дана је ишао на веома важну конференцију у други град, где је требало да му буде додељена награда у области медицинских истраживања. Био је веома забринут, јер је на овој конференцији требало да се оцени његов дугогодишњи рад.

Међутим, два сата након полетања, авион је принудно слетео на оближњи аеродром због неког техничког проблема. Доктор се уплашио да неће стићи на време, па је изнајмио ауто и одвезао се до града где је требало да се одржи конференција.

Међутим, убрзо након његовог одласка време се покварило и почела је јака олуја. Због јаке кише скренуо је погрешно и изгубио се.

После два сата безуспешне вожње, схватио је да се изгубио. Осећао се гладан и страшно уморан, па је одлучио да потражи где да преноћи. После неког времена, коначно је наишао на малу стару кућу. Очајан, изашао је из аута и покуцао на врата.

Лепа жена је отворила врата. Објаснио се и замолио је да користи телефон. Међутим, жена му је рекла да нема телефон, али да може да уђе и сачека док се време не поправи.

Гладан, мокар и уморан доктор је прихватио њену љубазну понуду и ушао.

Госпођа му је дала топли чај и нешто за јело. Госпођа је рекла да може да јој се придружи у молитви. Али, др Марк се насмејао и рекао да верује само у труд и одбио.

Седећи за столом и пијући чај, доктор је посматрао жену при пригушеној светлости свећа док се молила поред креветића.

Доктор је схватио да је жени потребна помоћ, па ју је, када је завршила са молитвом, упитао шта тачно жели од Бога и да ли заиста мисли да ће Бог икада чути њене молитве. А онда је питао за мало дете у колевци, поред кога се она молила. Госпођа се тужно насмешила и рекла да је беба у креветићу њен син који болује од ретке врсте рака и да постоји само један лекар, Марк се зове, који може да га излечи, али она нема пара да приушти него, осим тога, др Марк живи у другом граду. Рекла је да Бог још увек није услишио њену молитву, али зна да ће јој Бог помоћи и да ништа неће сломити њену веру.

Запањен и без речи, др Марк је једноставно бризнуо у плач. Шапутао је да је Бог велики и сетио се свега што му се данас догодило: квар у авиону, јака киша, због које је изгубио пут; а све се то догодило зато што је Бог не само услишио њену молитву, већ му је дао прилику да изађе из материјалног света и помогне јадним несрећницима који немају ништа осим молитве.

Будите увек спремни да учините оно што Бог има за вас.

Ово је истинита прича.

Превод: "Борба за веру"

Извор: Почавский скит

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 10 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.