header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Митрополит Лонгин: Мене могу да затворе, али не могу да затворе целу Украјину
Митрополит Лонгин: Мене могу да затворе, али не могу да затворе целу Украјину Штампај Е-пошта
петак, 17 новембар 2023

 Стотине верника дошло је пред суд да подржи митрополита банченског.

Стотине верника дошло је 17. новембра 2023. у Херцајевски суд, где се одржава рочиште против митрополита Банченског Лонгина, јавља дописник СПЖ.

Док су трајала саслушања, свештенство и парохијани су се молили и читал акатисте.

Излазећи из суднице, Митрополит се обратио свима окупљенима речима захвалности на румунском и украјинском језику.

 „Веома сам вам захвалан за вашу љубав, за вашу веру, за то што сте прави хришћани наше Православне Цркве“, рекао је Митрополит. – Желимо мир и спокој, желимо благослов Божији за све. Молимо се за нашу земљу. Увек смо јој служили и служићемо јој, јер ово је наша држава. Али има људи који хоће да нас осрамоте, Господе, опрости им све. Могу да ме убију, могу да ме ухапсе, али не могу да ухапсе целу државу. Останите увек верни Богу, нашој канонској Православној Цркви и нашем љубљеном Његовом Блаженству Онуфрију, драгом срцу и души. Благосиљам вас све на молитви и хвала вам на подршци.”

Превод: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 17 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.