header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Митрополит запорошки Лука: Не говорим о политици, већ о Јеванђељу и гресима
Митрополит запорошки Лука: Не говорим о политици, већ о Јеванђељу и гресима Штампај Е-пошта
четвртак, 23 новембар 2023

 Из архијерејске беседе (20.11.2023.):

Упорно кажу да ме чека истрага. Шта да кажем, како да реагујем (на ово)? Треба ли да се плашим? Уосталом, све што радим, радим пред вашим очима. Све што кажем, говорим или са амвона, или користећи ТГ-канал. Не радим ништа скривено. Не дозвољавам себи ништа што би могло да нашкоди мојој Цркви и мојој пастви.

Шта то радим? Све ове године говорим о политици? Или ја говорим о Јеванђељу, ја говорим о гресима? А ако политичар својим слабим умом одлучује и диктира како Црква треба да живи, да ли греши? Он греши. Видим да је особа болесна. Да ли да као архипастир прођем поред њега? Или му указати на грех који чини? Да ли је ово политика? Ако ја указујем на политику као његову болест, то се старам да му спасем душу?

Или ако, на пример, човек жели да се обуче у црквену одежду, а он на то нема право? Наравно да може да их носи. Ово је одећа. Али има ли он право да врши Божанствену Литургију, да служи, а да нема апостолско прејемство? Бојим се за његову душу. Кажем му – грешиш, болестан си. И то се зове распиривање међурелигијске мржње?

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 23 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.