header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Главни рабин Украјине придружио се прогону Украјинске Православне Цркве
Главни рабин Украјине придружио се прогону Украјинске Православне Цркве Штампај Е-пошта
четвртак, 07 децембар 2023

 Главни рабин Украјине Јаков Дов Блајх рекао је да је долетео у САД да убеди америчке званичнике да је Украјини потребан закон о забрани УПЦ...

Главни рабин Украјине Јаков Дов Блајх је у интервјуу за америчке медије објаснио зашто је на састанцима са представницима америчких власти промовисао Предлог закона 8371 о забрани Украјинске православне цркве, који је Врховна рада усвојен у првом кругу.

Рабин је рекао да они који доводе у питање овај предлог закона не разумеју реалност живота у Украјини. А он разуме. „Не браним закон, ја објашњавам закон тако да људи схвате његову важност за Украјину као земљу у рату“, рекао је Дов Блајх.

Истовремено, лицемерно је изјавио да овај предлог закона неће утицати на УПЦ, јер ће „моћи да нађе прилику да се увери да овај закон не утиче на њу“. Односно, представник украјинских Јевреја заправо захтева од УПЦ да пристане на све услове власти.

Према речима рабина, он је Американцима пренео да је тешко „заштитити слободе појединаца и организација, а истовремено бранити земљу од агресора”. Рабин је рекао да је подржао закон јер он  „има смисла“:“Овај закон су пажљиво проучавале верске организације. И нико од њих, укључујући и УПЦ МП, није изашао и на састанку рекао да је ово лоше, да ово не желимо, да се не слажемо са овим“, уверавао је Јаков Дов Блајх.

Међутим, рабин отворено лаже. На састанку са Русланом Стефанчуком 11. априла 2023. године, представник УПЦ, архиепископ хмељницки Виктор, не само да није ћутао, како је рабин навео, већ је оштро критиковао и предлог закона 8371 и друге антицрквене иницијативе у парламенту.

Извор: уска линија"

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 07 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.