header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow О новом сусрету намесника Лавре са предстљавницима укрофашистичке секте "ПЦУ" - издаја напредује
О новом сусрету намесника Лавре са предстљавницима укрофашистичке секте "ПЦУ" - издаја напредује Штампај Е-пошта
уторак, 12 децембар 2023

 Игумана Лавре, митрополита Павла, 23. новембра посетио је бивши митрополит Александар Драбинко (овде:). Владика Павле је у коментару СПЖ рекао да „нису разговарали о црквеним питањима“, а и сам се нада Драбинковом повратку у родну Цркву. Онима који су после састанка почели да га оптужују за издају, намесник је овако одговорио: „Био сам, јесам и бићу одан својој саборној канонској православној цркви.

А 2 недеље касније, у Ходосејевки код Кијева, отета је црква Свете Параскеве. Према речима намесника, ову заплену је надгледао Драбинко. Истог дана, митрополита Павла је посетио још један „пребег“ у ПЦУ, Драбинков пријатељ, протојереј Виктор Мартиненко, коме је забрањено служење. Као и бивши митрополит, Мартиненко је објавио заједничку фотографију са немесником Лавре.

У чланку „Дијалог уз звуке брусилице: ко су „преговарачи“ УПЦ са ПЦУ“ један од аутора СПЖ критиковао је оне представнике УПЦ који током заплена и насиља одржавају конференције и састанке о дијалогу са ПЦУ уз шољу чаја. Он ово сматра издајом.

Наведимо једну реченицу: „Како то изгледа у односу на оне заједнице које су сада принуђене да се моле негде у скученој кући, или чак само на улици, под надстрешницом?“

И тешко је ишта додати овим речима. Испоставило се да док обични верници трпе насиље од ПЦУ, они „на врху“ лепо комуницирају и постављају фотографије на интернет. Наравно, свако може да се састане са било ким и разговара о било чему. Али да ли се овим вреди хвалити?

Чак и ако сте митрополит.

Превод: "Борба за веру"

Извор: "Телеграм" канал "СПЖ"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 децембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.