header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Руска Православна Црква је огорчена што је са храма уклоњен крст на логоу ослобођења Лењинграда
Руска Православна Црква је огорчена што је са храма уклоњен крст на логоу ослобођења Лењинграда Штампај Е-пошта
петак, 26 јануар 2024

 Руска црква „не разуме“ праксу власти да се цркве приказују без крстова.

Заменик шефа Одељења за односе Руске православне цркве са друштвом Вахтанг Кипшидзе је на свом телеграм каналу био огорчен амблемом 80. годишњице ослобођења Лењинграда од опсаде, на којем је Саборна црква Петра и Павла била приказана без крста.

„Из неког разлога, дизајнерима званичног логотипа, храмови су изгледали прикладнији својој намени без крстова за саборну цркву Петра и Павла. Не разумем како се може објаснити жеља да се уклоне крстови са цркава и како таква уметност добија одобравање“, рекао је Кипшидзе.

Он је сугерисао да крстови у Руској Федерацији некога „смућују“.

„Лично, за мене су цркве лишене главног симбола хришћанства повезане са временом борбе против Бога. Оно је код нас завршено, зар не? Или су дизајнери ушли у неку врсту мистичне везе са атеистима прошлости?“ – упитао је представник Московске патријаршије.

Раније је „СПЖ“ писао да је у Руској Федерацији избио скандал око нове новчанице од 100 рубаља, где су дизајнери Воведенску цркву Казанског Кремља приказали без крстова.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 26 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.