header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Дигитални логор: У Москви постављено 200.000 камера, које врше препознавање лица
Дигитални логор: У Москви постављено 200.000 камера, које врше препознавање лица Штампај Е-пошта
уторак, 13 фебруар 2024
         Влада Москве ће уложити 225 милиона рубаља у проширење система видео аналитике који раде у реалном времену. Како преноси CNews, Одељење за политику конкуренције ће купити 150 специјализованих мобилних биометријских комплекса (СМБК) за Центар за управљање саобраћајем (ЦОДД) Владе Москве за 225 милиона рубаља.

Власти ће их користити у случају ванредних ситуација и током јавних догађаја у Москви.

Према подацима из базе података Контур Фокус, у 2023. Дата центар је потрошио 12,6 милијарди рубаља на државне набавке, а од свог стварања 2000. године - 202,3 милијарде рубаља. Трошкови Москве за „увођење дигиталних технологија ради обезбеђења реда и реда и спречавања злочина“ у 2024. години износиће 1,97 милијарди рубаља. Ово је 146% више од исте ставке расхода у 2023.

У оквиру овог програма у Москви је већ постављено више од 200 хиљада камера које врше препознавање лица. Видео са ових камера се преноси у највећи центар за складиштење података у Русији.

Превод: "Борба за веру"

Извор: "Телеграм" канал Олге Четверикове (11. фебруар 2024. године)

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 13 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.