header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Патријарх Кирил је прокоментарисао легализацију истополних "бракова" у Грчкој
Патријарх Кирил је прокоментарисао легализацију истополних "бракова" у Грчкој Штампај Е-пошта
уторак, 05 март 2024

 Грчка је изгубила суверенитет легализацијом истополних бракова, сваки православац то са тугом прихвата, изјавио је патријарх московски и целе Русије Кирил.

„У првом реду, ово је издаја од стране политичких елита те традиције, културе и верског опредељења, која је била и играла одлучујућу улогу у формирању грчке нације, грчке културе. Издаја се једноставно догодила. Сваки православни човек то прихвата са тугом, јер је Грчка православна земља. Света Гора се налази на територији Грчке. То је монашка република са строгим монашким правилима. Можемо слободно рећи да је - Грчка изгубила суверенитет...

Ми са забринутошћу гледамо на то шта се дешава у грчком свету. Желимо нашој браћи и сестрама, православним људима, који савршено разумеју шта се дешава, да остану верни својој вери, својим убеђењима... За ово је нужно да будете унутрашње духовно јаки“, - рекао (https://ria.ru/20240302/patriarkh-1930774972.html) је патријарх Кирил на Светском фестивалу младих.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 05 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.