header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Стварање нове "Руске православне цркве" предводи чувена руска новотарка Васа Ларина
Стварање нове "Руске православне цркве" предводи чувена руска новотарка Васа Ларина Штампај Е-пошта
субота, 09 март 2024

 „Правблог“ пише да Фанар покушава да покрене процес формирања алтернативне „руске православне цркве“. Хтели би да вам обратимо пажњу на то да, у припреми раскола РПЦ активно учествују не само константинопољски јерарси, већ и поједини представници РПЦЗ.

Тако, један од идеолога раскола је монахиња [ландара] из Заграничне цркве Васа Ларина, чувена онлајн публициста и теолог [ово задње дође као спрдња].

Васа је занимљива по томе, што је пре око месец дана прилично јасно формулисала следеће кораке за стварање „истинске руске православне цркве“.

У блиској будућности раскол неће бити експлицитно покренут, како није достигнута критична маса „парохијана“ за „истинску руску православну цркву“. Акценат садашњег деловања је на формирању „изборне базе“ и изградњи будућих црквених структура унутар наше цркве.

Пошто је видео (https://youtu.be/fw-) прилично дугачак [тешка логореја је у питању], хајде да представимо његове главне тачке.

РПЦ је крива за сарадњу са злочиначким режимом, поново кренувши путем „сергијанства“. Мислеће свештенство се изгони, црквена свест практично свих Руса је изобличена, са могућим изузетком, мале групе оних који разумеју. [између многих демонопоседнутости поседнута је демоном аутошовинизма]

Но не треба очајавати и излазити из цркве [грамшијевци хоће да промарширају кроз интитуције и освоје их], вреди се ујединити, похађати семинаре [њене плаћати обавезно - да ленштина са чим може даље да лаје], ојачати личну свест и пренети истину о црквеној кризи у РПЦ људима око себе.

Све по обрасцима „обојених револуција“.

У овој етапи колебљиви се позивају да присуствују семинарима, на којима ће им рећи истину о „истинској цркви“. Тамо ће кустоси спровести одабир будућих лидера и помоћи им да створе „кругове истомишљеника“.

Паралелно са овим, Фанар и снаге у РПЦЗ које саосећају са њим радиће на томе да духовни лидери „истинске цркве” буду препознатљиви у Русији, једнако тако, како се „промовишу” опозиционари. И није искључено, да ће се овим послом бавити управо исти политички стратези.

Надамо се, да је наш црквени народ у стању да препозна дух раскола и одбаци га.

У међувремену, Васа Ларина нам представља (https://youtu.be) новог мученика „истинске цркве“ Алексеја Наваљног. [каква црква такав и светац, и обрнуто]

Алексеј се вратио у Русију, јер је од Бога био позван да се тамо врати, да сведочи о Христу, о истини Божијој. [сишла с' ума]

Вратио се у смрт, као што се и Христос вратио у Јерусалим, док су они већ сковали заверу да Га убију.

Наваљни - сведок истине, убијен од Сатане-Путина.

Опрости им Господе, јер не знају шта чине. [драге колеге, она, они веома добро знају шта чине, тако да вам је паметније да уместо Лк.23,34 наведете Јн.13,27: "што чиниш, чини брже"!]

P.S. Погледи монахиње Васе су апсолутно нетипични [она је изрод, курвина ћерка, прво у односу на свог оца, часног презвитера] за генерално конзервативну РПЦЗ и судити по изјавама једне монахиње о целој Цркви, једноставно, не можемо. [али, драге колеге, можемо да се запитамо, како и зашто нека црквена средина и структура "хирушки" не одстрани овакав еклисиолошки малигнитет?!]

[P.S.S. На жалост обрисала је старију фото архиву и једно пријатељско фотографисање са једним митроносним пријатељем из СПЦ. Утешно, ево је са својим духовним старешином:

https://www.facebook.com/share/p/

Апостолник и риза јој дођу као костим. За фотографисање. Одавно се она скинула са завета.]

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: Центр "Хризма"

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 09 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.