header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Три молитве по којима Господ и Богородица чине чуда на земљи. Иштите, и даће вам се
Три молитве по којима Господ и Богородица чине чуда на земљи. Иштите, и даће вам се Штампај Е-пошта
петак, 10 мај 2024

 Како се одстојати у борби са искушењима и победити саблазан, а не окривити Бога за Његово „неделање“?

За то постоји сигуран и поуздан лек - молитва, којој свако од нас треба да прибегава у тешким временима много чешће него у временима благостања.

Молитва "Оче наш"

Скоро сваки верник зна да нам је ову молитву дао сам Господ Исус Христос, стога има посебну моћ и треба је читати што је чешће могуће.

Ова молитва садржи све: срдачно уздисање за нашим Небеским Оцем, призивање Царства Небеског и признање благости воље Божије.

Неко се моли овом молитвом за довољан хлеб насушни, неко да се ослободи невоља и грехова, неко да савлада искушења, саблазни и избављење од власти лукавога.

Читајући ову молитву, чини се да се поново уједињујемо у духу са Небеским Оцем и црпимо снагу из неисцрпног извора енергије и милости да превазиђемо све животне недаће.

 

Исусова молитва

Она је веома кратка, али је управљена директно Господу Исусу.

Само од слушања Његовог имена задрхте све демонске силе, одједном у себи осетивши неизбежну неминовност муке вечног постојања која их чека при Другом доласку.

Уразумљујућа и заштитничка молитва Пресветој Богородици

Пресвета, Пречиста Богородица је чудесна и брза помоћница свим људима. Ко јој се обрати за помоћ неће остати без помоћи. Ако је неко збуњен на путевима свог живота и не зна шта да ради, нека се више пута моли речима Светог Андреја Критског:

Богородице Дјево, сачувај ме од видљивог и невидљивог зла, Пречиста, и прими моје молитве и пренеси их Сину Твоме, нека ми да ум да вршим вољу Његову.

Господе, помилуј (три пута).

 Слава Оцу и Сину и Светоме Духу.

У свим животним невољама и радостима, не заборавимо на молитву. Она ће те ојачати у невољама и одржати у срећи.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 11 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.