header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Луизијана: Десет Божијих заповести да буду приказане у свим јавним учионицама
Луизијана: Десет Божијих заповести да буду приказане у свим јавним учионицама Штампај Е-пошта
четвртак, 20 јун 2024

  Луизијана је у среду усвојила значајан закон који захтева да постери са Десет заповести буду истакнути у учионицама широм државе.

Гувернер Џеф Ландри (Р) потписао је закон у среду, чиме је Луизијана постала прва држава која је икада усвојила такав закон.

Закон каже да учионице у јавним школама и универзитети које финансира држава треба да обезбеде приказ Заповести и три друга историјска документа величине постера.

„Текст Десет заповести биćе централни фокус постера или урамљеног документа и биćе одштампан великим, лако читљивим фонтом“, наводи се у тексту закона.

„Препознавање историјске улоге Десет заповести у складу је са историјом наше нације и верно одражава схватање оснивача наше нације у погледу неопходности грађанског морала за функционалну самоуправу.

Закон такође каже да учионице морају да садрже Мејфлауеров споразум, Декларацију независности и Северозападну уредбу из 1787.

Либерална група за грађанска права, укључујуćи АЦЛУ, Американце уједињене за одвајање цркве и државе и Фондацију за слободу од вероисповести, изјавила је да ćе тужити државу тврдеćи да одлука Врховног суда стара 40 година забрањује јавним школама да приказују Заповести.

„Приказивања по налогу Х.Б. 71 резултираćе неуставном верском принудом ученика, који су по закону обавезни да похађају школу и стога су заробљена публика за верске поруке које спонзорише школа“, написале су групе у заједничком саопштењу.

Гувернер Ландри је предвидео повратни ударац на републиканској акцији прикупљања средстава током викенда где је открио да планира да потпише закон, додајуćи: „И једва чекам да будем тужен.“

 

1.                Ја сам Господ твој и немој имати другог Бога осим мене.

2.                Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати, нити им служити.

3.                Не узимај узалуд имена Господа Бога свога.

4.                Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и сврши све своје послове, а седми дан је одмор Господу Богу твојему.

5.                Поштуј оца свога и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.

6.                Не убиј.

7.                Не чини прељубе.

8.                Не кради.

9.                Не сведочи лажно на ближњега свога.

10.             Не пожели ништа што је туђе.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Nulta Tačka/InfoWars

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 20 јун 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 67 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.