header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Тмина, помрачина и отимачина у епархији аустријској Штампај Е-пошта
понедељак, 01 јул 2024

 Поштовано уредништво „Борбе за веру“ помаже Бог!

„…Каква тмина! Каква помрчина! Где су Срби? Много је бивших Срба, а  правих Срба, авај, како мало! “

Овим речима Светог Јустина Ћелијског из његове беседе на Савиндан  1966. започињемо овај наш вапај браћи и сестрама која себе још увек  сматрају верним чедима многострадалне Светосавске СПЦ. Посебно се  обраћамо свештенству и верном народу епархије аустријске јер, чини нам  се, после зла почињеног Православној Цркви у Украјини истанбулска патријаршија наставља своје злочињење у овој епархији СПЦ.

О томе је  много писано на „Борби за веру“ у нади да ће макар верни народ  разумети шта ова расколничко-јеретичка групица из Турске чини нашој  Светосавској Цркви. Али авај, изгледа као да „моје племе сном мртвијем  спава!“

Данас је у парохији Светих Ћирила и Методија у Грацу Свету Литургију  служио митрополит истанбулске патријаршије Арсеније Кардамакис (https://www.facebook.com).

Дозволите да Вас  потсетимо!!! Ова парохија је до 5. октобра 2023. године била део  епархије аустријско-швајцарске СПЦ а сада припада митрополији Цркве у  Турској. Нажалост ништа не бива без „зла домаћега“. Наиме свештеник  Миомир Сандо прешао је са овом црквеном јединицом и са прикупљеним  новцем (говори се о преко 800.000 евра) под „заштиту“ самопроглашеног  источног „папе“ Вартоломеја истанбулског. На тај начин је горепоменути свештеник починио страшно дело раздора, раскола и поделе у  Светосавској СПЦ. Српски народ ове парохије је завео за „Голеш  планину“ и потчинио га осведоченим јеретицима, расколницима и  рушитељима Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве. Надамо се да је  бар неко од Срба који припадају овој парохији прочитао макар неки  текст на „Борби за веру“ о погубним, цркворушитељским и папофилним  делатностима Вартоломеја истанбулског. Ако јесте – онда нека би дао  Господ да што даље беже од ове васељенске пошасти оличене у патријарху  Цркве у Турској.

  „О кукавно Српство угашено!“ Свештеник Миомир Сандо манипулише полуистином када на ФБ страници  парохије Светих Кирила и Методија позива народ на Свету Литургију. Mитрополит др. Арсеније Кардамакис и његова фанариотска „шака јада“  опстаје као паразит у телу многобројног Српства у Аустрији а све  захваљујући домаћим издајницима у СПЦ.

Добро погледајте, драга браћо и сестре, ове фотографије којима се  фанариотски митрополит Арсеније данас похвалио на ФБ страници  митрополије истанбулске патријаршије.


На пример овде видимо да је свештеник Миомир данас награђен правом  ношења напрсног крста!!! Па наравно!!! Поступком лажног пастира предао  је верни народ СПЦ право у руке вука у јагњећој кожи и то ће свакако  бити награђено!!!

Ево им и саслужитеља, од СПЦ рашчињеног Нова Лазића. Али ово је дело  гордости фанариотске која не признаје одлуку Великог Црквеног суда СПЦ  о рашчињењу Нова Лазића већ му враћа свештенички чин. У Аустрији је  фанарски митрополит Арсеније поставио четворицу бивших свештеника СПЦ  са циљем подривања наше Светосавске Цркве и превођењем Срба под њихову филокатоличку власт.

„Да, кад главу раздробиш тијелу,

у мучењу издишу членови…“

Да ли Ви, браћо и сестре Срби из Граца и околине знате ко је Арсеније  Кардамакис коме сте целивали руку на данашњем богослужењу? Да ли знате  којим путем Вас он води?

„Куда ћете с клетвом прађедовском? су чим ћете изаћ пред Милоша и пред друге српске витезове, који живе доклен сунца грије?“

Послужење после концерта омладинског хора парохије Светих Кирила и Методија

 На интернет страници аустријске епархије СПЦ стоји написано да је сада  за Ц.О. Грац надлежан архијерејски намесник и бечки свештеник при  храму Васкрсења Христовог Славиша Божић

(http://www.crkva.at/).

Зашто, господине  администраторе не поставите сталног свештеника СПЦ у Грацу који би  сведочио тамошњим Србима о небивалој отпадији и издаји која се  догодила у тој парохији и који би омогућио верним чедима СПЦ у Грацу  да остану у јединству са СПЦ?

 

 

Све више верног народа СПЦ схвата да су представници СПЦ сво ово зло  не само прећутно допустили него и саучествују у њему. Патријарх,  духовно чедо епископа бачког и администратора аустријског, и читав  Сабор епископа СПЦ немаше ништа важније, хитније, душекорисније да  одлуче на овогодишњем мајском заседању СА Сабора него да себи самима  (мимо Устава СПЦ а у корист распарчавања наше Светосавске Цркве)  уздигну титуле!?! Јасно је као дан да после давања аутокефалије тзв.  Македонској Цркви на ред ће доћи и остали делови СПЦ који се налазе  изван Србије а који ће потпасти под власт Вартоломеја истанбулског  који нас свакако поодавно назива Црква Србије.

Епископ администратор Иринеј је пренео управљање епархијом аустријском  у Нови Сад и на томе (!) се завршава сво његово надзиратељство овом  епархијом. Њихов циљ је јасан – распуђено, раскољено, завађено верно  стадо СПЦ у Аустији скувати као жабу а онда их (пуштене низ воду право  у руке истанбулском расколнику и јеретику Вартоломеју) о Васкрсу  следеће године привести на унију са римским папом.

Да завршимо речима из беседе Светог Јустина Ћелијског кога фарисејски  помпезно прослављају а избацили су његову Догматику из неопходне  литературе за студенте на Богословском факултету СПЦ у Београду: „…Гле, и пред Патријаршијом крст, гле и на крсту распет Свети Сава!  Шта је то? Откуда то? Од раскола! Свети Сава распет јауче и плаче пред  Патријаршијом и вапије са крста:

Господе, опрости им јер на знају шта раде!“

Име аутора познато уредништву

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 01 јул 2024 )
 
Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.