header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Quo vadis, Irenaeus? (Куда идеш, Иринеју?) Штампај Е-пошта
понедељак, 08 јул 2024

 Поштовано уредништво „Борбе за веру“ помаже Бог!

„Уђите на уска врата; јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст, и много их има који њиме иду. Јер су уска врата и тијесан пут што воде у живот, и мало их је који га налазе.“ Мт 7,13-14

Поштовано уредништво, желим да Вам саопштим да са великом пажњом пратим објаве на Вашој интернет страници „Борба за веру“. Много нас дели искрену забринутост изражену у писмима Ваших читалаца из Аустрије због небриге, немара и незаинтересованости епископа администратора Иринеја Буловића за погубно стање у коме се налази ова епархија СПЦ. Тим поводом Вам шаљем овај видео запис који се од јуче великом брзином проширио по читавој епархији аустријској а који приказује снимак богослужења из Цркве у Инзбруку на дан њихове славе Рођења Светог Јована Крститеља уз присуство римо-католичког бискупа..

Свето Јеванђеље Христово нас учи: „Чувајте се лажних пророка, који вам долазе у одијелу овчијем, а изнутра су вуци грабљиви. По плодовима њиховим познаћете их.“ Мт 7,15-16

С обзиром да се увелико говори и пише о уједињењу православних са римо-католицима за Васкрс седеће године и с обзиром да је овде у Бечу већ било екуменских молитава – моје питање за епископа Иринеја гласи: “Да ли је ово урађено са Вашим блaгословом?

Ако јесте… онда … Quo vadis, Irenaeus?

 Драган из Беча 

ВИДЕО СЕ МОЖЕ ПОГЛЕДАТИ НА „ТЕЛЕГРАМ“ КАНАЛУ „БОРБЕ ЗА ВЕРУ“:

 https://t.me/borbazaverutelegram/1424

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 08 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.