header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Ентони Блинкен упозорава да ће Трећи светски рат бити изазван ове недеље
Ентони Блинкен упозорава да ће Трећи светски рат бити изазван ове недеље Штампај Е-пошта
уторак, 06 август 2024
           Државни секретар Ентони Блинкен упозорио је лидере Г7 да ће Трећи светски рат вероватно избити за неколико дана, јер се Иран спрема да нападне Израел у наредних 48 сати.

Троје људи који су добили информације у вези са састанком рекли су за Аксиос да је Блинкен рекао лидерима земаља Г7 да влада Сједињених Држава верује да ćе Иран и Хезболах узвратити као одговор на смрт Хамасовог политичког шефа Исмаила Ханијеа и Хезболаховог другог команданта Фуада Шукра.

Breitbart.com  извештава: Блинкен је додао да, иако САД очекују да ćе Иран и Хезболах извршити непосредну одмазду Израелу веć у понедељак, нису сигурни како ćе тачно то бити и како ćе та одмазда изгледати, рекли су извори.

Један од извора је тврдио да је Блинкен „звучао фрустрирано” и навео да је Бајденова администрација мислила да су „близу договора” у вези са прекидом ватре и споразумом о ослобађању талаца са Израелом и Хамасом пре Ханијеове смрти у Техерану.

Министри спољних послова Г7 из земаља као што су Канада, Италија, Јапан, Француска, Немачка, Уједињено Краљевство, САД и „високи представник“ за Европску унију издали су у недељу заједничко саопштење позивајуćи „све укључене стране“ да покушају „да смање тензије и конструктивно се ангажују” како би покушали да деескалирају ситуацију.

„Још једном позивамо све укључене стране да се уздрже од настављања садашњег деструктивног циклуса осветничког насиља, да смање тензије и конструктивно се ангажују у правцу деескалације“, наводи се у саопштењу. „Ниједна земља или нација неćе имати користи од даље ескалације на Блиском истоку.

Како је Бреитбарт Неwс раније известио, Израел се припремио за напад из Ирана током викенда пошто су ирански лидери запретили да ćе узвратити ударом као одговор на убиство Ханијеа.

Као одговор на претње одмаздом Израелу, Унитед Аирлинес и Делта Аир Линес обуставили су летове за Израел.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Преузето са: "Нулта тачка"

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 06 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 67 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.