header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Андреј Сошенко: Како светска влада обмањује свет уз помоћ Трампа
Андреј Сошенко: Како светска влада обмањује свет уз помоћ Трампа Штампај Е-пошта
четвртак, 08 август 2024

 Чини се да светска влада иде ка понављању старог трика

13. јула је покушано убиство бишег председника САД и председничког кандидата Доналда Трампа као резултат пуцњаве на митингу у Батлеру (Пенсилванија) у оквиру кампање за председничке изборе у САД 2024. године. Метак је прошао милиметар од Трампове главе и пробио му врх десног уха. Овај догађај је већ ушао у историју. Цела прича о покушају атентата на Трампа оставља ми осећај као да је лаж.

Како то да метак кандидату није ни откинуо део уха, већ је само „нежно“ ударао док се није појавила крв? И била је срећа што је тајминг метка дотакнуо Трампово уво, три дана пре републиканске конвенције, на којој ће он бити номинован као председнички кандидат.

„Снајперист” је пуцао са стотинак метара или нешто више. За пушку ове класе, ово уопште није удаљеност са које чак и неискусни стрелац може „промашити“.

Стрелац је, према америчким "законима" жанра покушаја атентата на председнике и кандидате, елиминисан - у овом случају одмах. Неће више ништа да каже. Али да ли је пуцао? Да ли је пуцао сам или је било неколико стрелаца? Учесници скупа су полицији и службама безбедности директно указивали на особу која се попела на кров. Да ли је то био стрелац или неко други? Зашто нико није реаговао? Жртвовани су и обични учесници митинга, такође по закону жанра покушаја атентата. Једна особа је преминула, две су у критичном стању. Зашто је стрелац, очигледно прецизно, пуцао на учеснике митинга, који су се такође налазили на удаљености од Трампа, а не у његовој непосредној близини?

Могу се додати и питања и „неспоразуми“ о чудном „покушају“ атентата на Трампа.

Неће бити изненађујуће ако свет никада не сазна одговоре на ова питања. На пример, „успешан“ (заиста „успешан“) покушај атентата на Кенедија 1963. још увек је обавијен мраком. Ко је пуцао, зашто, ко је наручилац и иницијатор? Постоји много верзија - нема смисла. Крв из Трамповог уха, његова храбра подигнута песница пред телевизијским камерама и узвик: „Тући се!” Створена је слика народног хероја. Како тачно пишу, данас је после „успешног” (у смислу нулте последице по здравље Доналда Фредовича) покушаја убиства Трампа, он заправо постао 47. председник Сједињених Држава. Па, осим ако се нешто друго не догоди у „њиховој“ Америци.

Светска влада је, очигледно, поново поставила курс да Трамп постане следећи председник Сједињених Држава.

Неће бити изненађујуће ако свет никада не сазна одговоре на ова питања. На пример, „успешан“ (заиста „успешан“) покушај атентата на Кенедија 1963. још увек је обавијен мраком. Ко је пуцао, зашто, ко је наручилац и иницијатор? Постоји много верзија - нема смисла. Крв из Трамповог уха, његова храбра подигнута песница пред телевизијским камерама и узвик: „Тучи се!” Створена је слика народног хероја. Како тачно пишу, данас је после „успешног” (у смислу нулте последице по здравље Доналда Фредовича) покушаја убиства Трампа, он заправо постао 47. председник Сједињених Држава. Па, осим ако се нешто друго не догоди у „њиховој“ Америци. Светска влада је, очигледно, поново поставила курс да Трамп постане следећи председник Сједињених Држава.

Као што је пре годину дана наведено у материјалу „Стари трик у новој верзији“, Трампов „светски модератор“ га „укључује“ када је потребно и „искључује“ када је потребно. Доналд Фредович је више пута изјављивао да ће обезбедити „мир“ у Украјини у року од неколико дана. Кажу да Русији треба да признају Крим и, можда, неке друге територије које су јој заправо већ пришле, а Кијев треба да буде приморан да изгуби Крим и, могуће, неке друге територије. Све! Ово је "свет" - све је тако једноставно. Другим речима, масонски Запад сада треба да наметне Москви мир на тзв. Украјини, у којој ће огромне руске територије Мале Русије остати под контролом кијевског режима и других вашингтонских сателита. Кијевска хунта, САД и НАТО добиће паузу, током које ће режим бити опремљен свим потребним за гарантовано уништење Русије и тотално истребљење руског народа. Али то није мир, већ „примирје“ коме теже „светски модератор“, САД и НАТО, пауза која омогућава непријатељима да скупе снагу да поразе Русију. Циљ остаје исти – уништење свих Руса. Мења се само тактика, а сада им је потребна нова пауза.

 Па шта се дешава? Бајден је „одрадио свој посао“ у овом делу покретања масакра руског самоуништења Бајден „може да оде“. А онда се мењају само реторика и лица америчког естаблишмента – од Бајдена, на пример, до Трампа (иако, можда, до нечег другог), али циљ је исти, само мало одложен. Условни Бајден одлази, условни Трамп долази. Хоћемо ли у Русији бити одушевљени променама америчке реторике и променама у ставу САД и Запада? Као да поздрављате „мировне иницијативе“ Вашингтона?! Да ли је Москва срећна што је поново преварена? Колико дуго можете да „уживате” у обманама, а да не видите неколико месеци или година унапред, јер су цена за то животи Руса и судбина Русије-Русији?! Подсетимо се како смо се сви у новембру 2016. радовали победи Доналда Трампа над Хилари Клинтон на председничким изборима. Сасвим мало чудо! Према свим прогнозама и анкетама, демократа је требало да победи, али је победио републиканац. Јасно је да клан Бајден-Обама-Клинтон нема где да стави печат на свој трансхуманизам и русофобију, па је Трамп доживљаван као нада у озбиљне промене у свету и Украјини. Тада Трамп из неког разлога није оправдао своја првобитно изречена очекивања. Питам се зашто? Да, јер је у почетку његова мисија била другачија - да направи паузу и „компостира свачије мозгове“.

Временом, кроз призму развоја ситуације на тзв. Украјини, постаје јасно да је то био трик „светског модератора“. Да је Клинтонова била председница САД 2016. онда би СВО на тзв. Украјини почела не 2022, већ 2017. или 2018. године. Као што сам недавно приметио, САД и НАТО нису били спремни да се боре ни тада, ни 2014. године, па чак ни 2015–2020. са Русијом. Војни потенцијал кијевског режима био је оскудан, а Запад још није успео да га ојача. Али Москва је тих година из непознатог разлога стално губила драгоцено време. Сетимо се општенародног успона „Кримског пролећа“ и „руског пролећа“ у ширем смислу, када су сви били инспирисани поновним уједињењем Крима са Русијом и код нас и на југозападу тзв. Украјине, и широм Мале Русије. Русија би тада, 2014–2018, могла да се ослони на руску већину у регионима Мале Русије, припајање региона Русији би дошло са губицима, али генерално хиљадама пута мањим од оних који постоје сада. Током овог периода, кијевска хунта не би имала времена да уз помоћ Запада „преобликује“ становништво Мале Русије, а Запад не би имао времена да наоружа слабе украјинске оружане снаге. Због тога је светској влади био потребан додатни мандат, што је обезбеђено гурањем Трампа на место председника 2016. године.

А за Русију су у лику Трампа, у његовом првом председничком мандату, показали додатну илузију да је Украјина некако несхватљиво способна да се врати у окриље руског света. Али Трампу у почетку није требало ништа овакво. Он је једноставно глумио "број". Јасно је да је током првог мандата председника Доналда Фредовича кијевска хунта једноставно ојачана. Изгледа да „светски модератор“ сада ради на сценарију да понови трик из 2016. Наиме: уклања Бајдена да би га заменио неко ко делује умереније, на пример Трамп, који је у стању да још једном „да” илузије Москви, наметне „споразум” и обезбеди време за прегруписавање светских русофобича. снаге за наставак рата који уништава све Русе.

За ово време, поред наведеног, и преостале тзв. Украјине и територије које је ослободила Русија ће „светски модератор” населити мигрантима свих врста који немају никакве везе са руском етничком групом, руском културом и православљем. О томе сам писао у материјалу „Куга на обе ваше куће“. За то време ће се наставити процес израде сценарија за стварање „новог Израела“ на земљама Новоросије.

Још један аспект важности Трамповог поновног уласка, као што је примећено пре четири године: за савремени Израел (као и за значајан део света иза кулиса), питање премештања страних амбасада из Тел Авива у Јерусалим је „фикс идеја.” Под Бајденом је дошло до извесног „успоравања“ у томе. Светска влада ради на шеми да идеологију либерализма (Запад, Рим - Ватикан) замени другом глобалном, али не мање подмуклом идејом са кодним именом „Израел“. Све основне вредности либерализма, изграђене на песку „људских права“, показују своју потпуну недоследност и стога их треба заменити уз задржавање главног циља глобализма. Трамп игра у већем степену на Израел. Давно, током свог првог председништва, признао је Јерусалим као јединствену и недељиву престоницу Израела, што је одмах изазвало разговоре о „испуњењу обећања Месијиног доласка“ (Мошијаха), које Јевреји чекају и које требало би да буде праћено изградњом Трећег храма у Јерусалиму. Трамп је већ преместио америчку амбасаду у Израелу из Тел Авива у Јерусалим. Израел динамично води необјављене преговоре са многим државама о премештању амбасада. За изградњу Трећег храма потребно је коначно сломити отпор муслимана и хришћана. Ово питање је директно повезано са питањем подстицања новог рата на Блиском истоку, о чему се говори у материјалу „Да ли је све тако једноставно у израелско-арапском рату 2023.

Па, односи САД са Кином, према плановима света иза кулиса, захтевају извесно појашњење. И у глобалном економском смислу и у односу на Тајван. Али ово је тема за посебан разговор, немогуће је све у једном чланку покрити.

Све у свему, да ли ће Трамп бити бољи за Русију и свет од Бајдена? Дефинитивно не! Али, наравно, они ће створити илузију о томе. Трамп је још опаснији од Обама – Клинтонових – Бајдена.

Превод: "Борба за веру"

Извор: http://www.rv.ru/content.php3?id=15079

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 08 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.