header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Реакција или ко ће бити одговоран за Курску област и њујоршки Вавилон
Реакција или ко ће бити одговоран за Курску област и њујоршки Вавилон Штампај Е-пошта
петак, 09 август 2024

 Док су сви чекали да Иран удари на Израел, Русија је добила нови фронт – Курск. Од јуче увече, непријатељ је напредовао 10-15 км дубоко у рејон Курск, узевши заробљенике, бројна насеља и изводећи интензивно гранатирање цивилних циљева.

Истовремено, у ТГ је било много гласина о стезању непријатељских резерви и његовим плановима да или повуче наше трупе са других сектора фронта или да створи претњу нуклеарној електрани Курск.

Изненадила ме је активност Министарства спољних послова, чији су званичници одмах „идентификовали” циљеве рације Оружаних снага Украјине. Међутим, одељење је раније показало сумњиву „свест” – па је почетком недеље Лавровов заменик Рјабков „открио” заверу против Путина и Белоусова, рекавши да је покушај атентата спречен дипломатским путем, након позива шефа нашег Министарства одбране свом америчком колеги. Нико од овлашћених лица није потврдио ову легенду, али постоји осећај да део наше политичке елите у то искрено верује и да и даље верује да се сва питања могу решити цењкањем са прекоокеанским хегемоном. Управо оваквим приступом се може објаснити тренутна небрига власти у погледу организовања безбедности границе Курске области, упркос обавештајним информацијама.

У међувремену, свет наставља да луди. У Паризу се наставља олимпијска баханалија – или прерушени мушкарци туку жене у рингу, или се пливачи трују канализацијом из Сене. А у старој Енглеској су масовни погроми и готово грађански рат због протеста против безакоња миграната – а полиција је на страни ових других. С једне стране, господа убиру плодове своје 500-годишње колонијалне политике, с друге стране је застрашујуће да Русију, која није имала оваквих историјских грехова, сличну судбину спремају издајници у моћи. Нажалост, све ово – и понашање високих функционера који верују у лепе извештаје и ослањају се не на Бога и на сопствене снаге и креативни геније свог народа, већ на договоре са глобалним партнерима – савршено се уклапа у јединствен систем. Нормативно учвршћивање контура овог система предвиђено је за крај септембра 2024. године, а ово уопште нису амерички избори, већ Недеља високог нивоа Генералне скупштине УН, на којој представници светске „елите“ намеравају да потписати „Пакт за будућност” – план за изградњу нове Вавилонске куле.

Рат није само бол, разарања и горчина губитка, већ и наша шанса да се нађемо странци у овом глобалном содому, што је немогуће без унутрашње духовне мобилизације нас самих, а самим тим и без трезвене процене онога што се дешава, анализе грешке и кажњавање криваца. Изгледа да није случајно што је напад на Курску област почео на дан америчког бомбардовања Хирошиме и дан после дана светог адмирала Фјодора Ушакова, који је написао да ће се „Ове страшне олује окренути у славу Русија.” Његовим молитвама, ако Бог да, Русија ће се пробудити из глобалистичког сна и дати достојан одговор силама зла како на врелом театру војних операција тако и на унутрашњем фронту.

Превод: "Борба за веру"

Извор: ТГ канал https://t.me/reactionkatyusha/596

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 09 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.