header image
НАСЛОВНА СТРАНА
У сектама 200.000 Срба! Штампај Е-пошта
недеља, 24 јануар 2010

У сектама 200.000 Срба!

Image  Србијом хара више од 150 секти, од сатанистичких до хиндуистичких, а примарни циљ су им они који су најрањивији - деца

          БЕОГРАД - У Србији 200.000 људи учествује у раду неке секте! Од 20 најмасовнијих секти које делују по целом свету, њих 15 је преко својих филијала и представника присутно и код нас.

- Прво закољу пса или мачку, а затим њиховом крвљу попрскају пециво, најчешће жу-жу. Затим у ископаној раки гроба за сутрашњу сахрану прочитају „Оченаш„ наопачке. Онда се надувају, напију, и тако прославе пријем новог члана - описао нам је црну мису сатанистичких секти Димитрије Пастуовић, потпредседник Удружења за заштиту грађана секти и менталне манипулације „Бедем“.
- Ове мисе се заврше тако што новог члана оставе да преспава у ископаном гробу.

 

Сатанине војводе

Удружење „Бедем“ је од 2002, када је основано, ангажовало на стотине родитеља деце која су доспела у канџе неке од секти, чији се број у последњих неколико година у Србији драстично повећао. Према незваничним подацима, у Србији има више од 150 секти, под чијим је утицајем око 200.000 људи.
- Најагресивније домаће сатанистичке секте су Црна ружа, Црни шкорпиони, Сатанине војводе и Сатански витезови, које врбују младе узраста од 12 до 20 година, најчешће преко интернета, бесплатних курсева страних језика, путовања у иностранство и акције наводних хуманитарних организација - каже Пастуовић.
- Секта је болест зависности и треба је лечити - поручује Љубомир Манојловић из „Бедема“. - Окупљањем кроз ритуале и причу духовних вођа, мозак почиње да лучи два наркотика, ендорфин и допамин, који изазивају посебна расположења, као што то чине и дроге. Жртва у међувремену постаје зависна и има потребу да се враћа код вође. У таквим ситуацијама најлакше ју је физички одвојити, али тада настају психички проблеми, који се лече дуготрајним терапијама и уз сарадњу целе породице, а њихово трајање зависи од периода проведеног у секти, али у просеку је потребно да прође 22 месеца.

Поучан пример за искуство са сатанистима је случај деветнаестогодишње Иване К. из Новог Београда, која је скоро годину дана „служила Сатани“.
- Због развода родитеља осетила сам се одбаченом. Све је почело кад ме је другарица позвала на журку која је изгледала, у најмању руку, чудно. Сви су били обучени у црно, а после два сата „домаћин“ нас је позвао на гробље - прича Ивана. - У први мах сам се уплашила, али пошто су ме остали лепо прихватили, одлучила сам да пођем с њима. Сутрадан је уследио други позив, а убрзо су се састанци на гробљу претворили у оргије, које су трајале до свитања...
Родитељи су после неког времена у Иваниној соби пронашли „екстази“, после чега ју је отац пратио и открио да одлази на гробље. Било је потребно много труда људи из полиције и медицине, а понајпре њених родитеља, да се ишчупа из канџи сатанистичке секте.

Нажалост, већина није те среће...

Зоран Луковић, главни инспектор СУП Београд и директор Центра за антрополошка истраживања, каже за Курир да држава не чини апсолутно ништа како би грађане заштитила од оваквих и сличних организација које манипулишу људима.
- У Србији је тренутно веома активна секта која је промовисала проституисање младих, а данас се сакрива испод плашта хуманитарне организације која обилази кампове за расељена и напуштена лица и лица без родитеља - каже Луковић.
Према његовим речима, нарочиту пажњу треба обратити на неопагански талас који је захватио Србију и који је специфичност овог поднебља.
- Расте број видовњака, шамана, астролога, разних агенција за магију или скидање магије који се баве окултизмом и који самостално окупљају на хиљаде људи - од Суботице до Сурдулице. Суштина је да сви они спадају у гуруе. Широм земље готово свакодневно изводи на стотине и стотине сеанси у које спадају разна „магијска“ окупљања, али и групне медитације и јога - тврди инспектор Луковић.
Црна магија

У сеоским срединама има више „магије“ и неопаганских ритуала, наглашава инспектор, док у градовима људи доспевају у секте на други начин.
- Становницима градова неће прићи неко и учити их како се ради магија с телећом длаком или са кореном багремовог дрвета, иглицама белог бора... Такве ствари нуде људима у селима, док се грађанима нуде бесплатни курсеви за учење страних језика, путеви у иностранство, методе помоћу којих се, наводно, чува младост и лепота, курсеви за подизање коефицијента интелигенције - каже Луковић.

Његово преосвештенство епископ Јегарски Порфирије, који активно учествује у борби против ширења секти у Србији, каже за Курир да су нарочито опасне секте које се крију иза хиндуистичког учења.
- Они су вукови у јагњећој кожи који путем медитације и јоге после неког времена мењају психу особе, код које убрзо долази до фрустрације, расејаности, немира, неповерљивости према другима и отуђења од породице. Родитељи потпуно изгубе децу, а да нису ни постали свесни шта их је снашло - објашњава епископ и истиче да су многи некадашњи припадници секти у манастирима пронашли уточиште. Према Порфирију, црква пружа помоћ свакоме ко се обрати, али на силу не може да делује.

 

Верске групе регистроване у Србији

1. Црква Исуса Христа светаца последњих дана (Мормонска црква)

2. Прахришћанска заједница „Универзални живот“

3. Западноправославна црква (раније Старокатоличка црква)

4. Ошо Раџниш

5. Ред мистичне руже - Ордо росае мистицае

6. Сатхџа Саи Баба

8. Универзитетски крсташки рат за Христа

9. Ордо Темпли Ориентис - Ред оријенталних темплара Гностичка католичка црква - Свети грал

10. Интернационална школа златног ружиног крста (розенкројцери)

11. Унификациона црква

12. Бела гностичка црква - Ега

13. Христова духовна црква - Пентекости

14. Савез баптистичких цркава

15. Христова црква Мало крштење

16. Заједница седмог дана адвентиста Реформни покрет

17. Савез за трансценденталну медитацију Србије - ТМ

18. Реформски покрет адвентиста Седми дан

19. Словачка евангелистичка црква

20. Христова црква јеванђеоске браће

21. Јеховини сведоци

22. Ваишнавска верска заједница Веда (Харе Кришна)

23. Христова црква

24. Новоапостолска црква

25. Саи центар за универзални духовни центар и образовање

26. Друштво за очување древне културе и традиције Тибет - Џокчен

27. Протестантска верска заједница

28. Назарени

29. Слободна црква

30. Удружење за изучавање и примену пута потпуне духовне самореализације системом Пракса истрајне молитве

31. Црква божја

32. Хришћанска адвентистичка црква

33. Божија деца

34. Реч живота

35. Међународна Христова црква

36. Сукио Махикари

37. Црква скупштине божије

38. Шри Чинмој

39. Англиканска црква Свете Мери

 

Масакри у режији Сатане

1993. Врање

Војник са истетовиране три шестице усмртио је осморицу младића на спавању у Врањској касарни, после чега се убио.

1996.Београд

Две малолетне девојке из Београда, Наташа и Марија, изболе су Наташину баку Косару са 133 убода кухињским ножем. Наташа се на суду бранила да је била заведена сатанизмом. Марија Богдановић је осуђена на осам, а Наташа Новаковић на 10 година затвора.

2001.Алексинац

У Алексинцу је мушкарац из Словеније убио девојку и ножем јој по глави исписао сатанистичке симболе. Исте године, у Вучковици поред Чачка спаљена жива старица

2002.Београд

Андреа Јевтић и Филип Томовић, ученици трећег разреда гимназије „Свети Сава“, извршили су самоубиство. Истрага је утврдила да су били чланови секте „Црна ружа“.

2004.Београд

У Белом потоку откривено легло сатаниста, кућа у коју су се одржавали ритуали и сеансе. У кући је полиција пронашла списе са именима политичара које су чланови секте намеравали да ликвидирају.

2007.Нови Бановци

Данијел Јакупек из Нових Бановаца, у кади у својој кући, ножем и тестером усмртио дечака, а потом у шуми и његовог ујака. Делове тела, као и оружје убацио је у буре, а затим у Дунав. Полиција у његовој кући пронашла више сатанистичких књига.

2007.Батајница

Горан Алфировић из Батајнице убио је свог деду, а после неуспешних преговора с полицијом да се преда, починио је самоубиство. Током вишечасовне драме, довољно гласно да се чује, говорио је о својим „прошлим животима“, тврдећи да је бог. Његова мајка изјавила је да је Алфировић приступио сатанистичкој секти током служења војног рока.

 

Како препознати

дете које се уплело у мрежу верске секте?

Нагло је променило начин живота

Има нове пријатеље, с којима не жели да упозна породицу

Излази из куће увек у исто време, без објашњења куда иде и кад ће се вратити

Усваја нов начин облачења

Психички се искључује из догађања у породици

На родитељске покушаје разговора има обичај да каже: „Ви сте своју биолошку дужност испунили, ја имам право да бирам свој пут“.
Проблем настаје кад родитељи промене у понашању детета припишу пубертету и адолесценцији и одмахују руком у стилу „проћи ће га бубице“. Кад схвате да промене у понашању не изазивају „тинејџерске бубице“ већ гуруи неке секте, обично је касно за реакцију.

Секте углавном имају исти начин „регрутације“ нових следбеника. Наиме, они обично пошаљу своје „извиђаче“ у школско двориште како би осмотрили која деца беже са часова, имају лошији успех, поремећене односе с вршњацима или показују склоност ка неким пороцима.

Потом следе слатке речи, врбовање и - извршење пакленог плана.

Јеховини сведоци: Нисмо секта!

- То што нас називају сектом крајње је увредљиво! Јеховини сведоци су регистровани као верска заједница у свим земљама Европске уније. Пошто постоје разне приче како се на нашим састанцима врше развратни ритуали и обреди, желим да нагласим да су сви састанци отворени за јавност, тако да свако може доћи и уверити се да су то бесмислице - рекао је за Курир Рајко С. из Јеховиних сведока, задужен за односе с медијима. Према његовим речима лаж је да чланови Јехова морају целу имовину преписати организацији.

http://www.kurir-info.rs/clanak/vesti/kurir-24-01-2010/u-sektama-200-000-srba

Последњи пут ажурирано ( недеља, 24 јануар 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.