header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Још питања за Епископа бачког Штампај Е-пошта
недеља, 18 април 2010

Шта то радите, Владико Бачки?!

 Шта то радите од сајта СПЦ!  Ово је сајт ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ, а не билтен Шамбезија. Шта је ово: редом - један бискуп, па наш Владика у РМК цркви, па кардинал?!

 Шта је то у часопису «Православље»: интервју са Муслиманом, па фељтон о РМК бискупу као пријатељу Српског народа?!

 Је л' Ви стварно мислите да је Српски народ глуп? Шта Ви правите од Божије куће? Главни часопис целе наше Цркве треба ли да буде средство за пропагирање Њу ејџа, по Вама? То и јесте Њу ејџ јерес - да се стрпају у исти кош све религије, да би се неутралисала Истина, да људи изгубе критеријум за разликовање истине од лажи. То је лукаво и  латинствујуће (не)дело. Да ли хоћете од места сведочења Истине да направите Мики Маус саборник? Зар ми, Православни, треба да и у једином месту, где би требала да се сведочи Истина,  гледамо скверни и јеретике са њиховим неправославним духом? Шта хоћете тиме да постигнете? Да успавате савест народа, да их наведете на јерес, да их преластите  рачунајући на урођену доброту срца Српског народа, не би ли 100 пута видевши католике са Вама (и Вама једномислећим), или по нашим ДО САДА Православним новинама, почели да мисле да то и није тако страшно, као, ето, и они су људи, итд... Лукавство, шта ли је то? Да ли Ви то свесно радите, или?

Да сте заиста користили одласке папи да би сведочили Православну Истину, како се на више места наводи у одбрану и  оправдавање одлазака на екуменске конференције, у Рим и сл., онда бисте им отворено рекли да су у јереси, и да нема никаквих јединстава са њима док се не одрекну тога. Рекли бисте и да не могу да присуствују на нашим Богослужењима, јер је нама забрањено да се молимо са јеретицима, (а они кад стоје у Вашем олтару свакако не блеје у празно него се у себи моле своме Богу), а такође би им рекли да ни Ви не можете присуствовати њиховим церемонијама из истих разлога. Такође, не би звали сестринском црквом ону која није одбацила јеретички дух од себе, нити исправила догме, нити се одрекла тенденције папске прелести владања овим светом УМЕСТО БОГА, која је благосиљала распадање наше земље,  Нато - бомбардовање, злочине... Да ће бити саблазни у Цркви, то је давно проречено, али, побојте се Бога, и одговорности да оне преко Вас долазе.

Зашто се у нашој Цркви форсира неправославно, философирајуће и Њу ејџ учење Митр. Пергамског (у Откровењу пише да је то столица у којој сам сатана столује)? Зашто се он форсира свуда? - да би припремио Њу ејџ  атмосферу у главама и душама верујућих, да изгубе праву веру, да изгубе благодат и трезвење и Духа Истине, да живе у ружичастим облацима у којима нема ни Крста, ни страдања па ни васкрсења. Да ли сте свесни колико је генерација студената на нашем Факултету, чији сте Ви декан, затровано таквом лажју? Да ли сте свесни колико Ви, и остали који проповедају наопако учење, штетите Српској Цркви и вери Православног народа? Да ли сте свесни каква је то страхота? Видите ли Ви да изнедрујете на Факултету људе који губе веру учењем  Митр. Пергамског и њему сличних, и да то после преносе другима на саблазан?

Шта је према томе свему оно што наводите као грехе  Владике Артемија! Владика није крив; он страда као Исповедник Православља од вас који сте се ухватили у загрљај са папом, и логиком овог света мерите Православне (доследне) поступке Владике Артемија.

Крунослава Татић

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 19 април 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.