header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Молитва за мир у Асизију 1986. - видео
Молитва за мир у Асизију 1986. - видео Штампај Е-пошта
понедељак, 18 април 2011

ЕКУМЕНИЗАМ - РЕЛИГИЈА АНТИХРИСТА

(1)

Поштовани посетиоци,

Вашој пажњи препоручујемо видео запис такозване „Молитве за мир“, одржане у Асизију 27. октобра 1986. године, који по први пут објављујемо на вашем и нашем сајту. 

 „Молитва за мир“ у Асизију одржана је на иницијативу папе Јована Павла II и била је прва међурелигијска молитва за мир у свету. На скупу је присуствовало 150 представника разних религија, између којих и надбискуп кентерберијски Роберт Ранем, мати Тереза из Калкуте, Далај лама, јудаисти, мухамеданци, индуисти, Сики, будисти, шинтоисти, индијански шаманисти па чак и неки сатанослужитељи разних дивљих племена Африке и америчких Индијанаца. Присутни су били и неки „православни“: цариградски архиепископ тијатирски Методије и митрополит Филарет (Денисенко), касније изазивач раскола на Украјини, представници  Финске, Чехословачке, Бугарске, Руске, Грузијске и Антиохијске Православне Цркве.  Заједничко мољење свих присутних религиозних група обављено је у базилици „Света Марија Ангела“ у Асизију.  

Папа је гануто посматрао своје званице и „са побожношћу“ гледао на „лулу мира“, коју су пушиле у част великог небеског духа две индијанске поглавице. По речима Људмиле Перепјолкине „један од  њих изјавио је тада, да 'пре него што нађемо мир унутра у својим лицима, треба да га успоставимо на земљи', изражавајући тиме потпуну супротстављеност своје религије Хришћанству. А у храму Светог Гргура индијански поглавица из Америке изјавио је да се, напоредо са традиционалним демонослужењем коме је одан и које на овом скупу представља, осећа у исти мах и римокатоликом“.

 Коментар дешавања обухваћених видео записом дат је на руском језику, али се кључни моменти могу разумети и без дубљег познавања овог језика.

Уредништво

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 07 децембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.