header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Астана - престоница светске закулисе (фото) - 22.599 читања Штампај Е-пошта
понедељак, 07 мај 2012

Као што смо већ известили, IV Конгрес лидера светских и традиционалних религија одржан је крајем маја 2012. у престоници Казахстана Астани. Зашто баш у Астани? Смућује ли вас, можда, назив града Астана? Ако заменимо места првог и другог слова у речи, добијамо реч – Сатана. Но, рећи ће неко: то је само игра словима и ништа више, јер „Астана“, у преводу с казахског, значи „престоница“. Стога, да ли је овде реч о параноји и још једној „теорији завере“, или се иза свега крије нешто неупоредиво озбиљније?

Прва ствар која доказује да није реч о „теорији завере“ јесте грб града. Изнад речи „АСТАНА“ стоји чудан монограм који недвосмислено подсећа на (Господе, опрости!) главу Бафомета:


Да ли ово случајност или закономерност? Каква је изнутра нова престоница Казахстана? Ко је господин Нусултан Назарбајев?

Астана је прва престоница изграђена у 21. веку, и савршено представља лице новог света. Она је, уистину, визија једног човека: Нурсултана Назарбајева, председника Казахстана. Подржан милијардама петродолара, град је грађен од нуле у далекој и пустој области азијских степа. Резултат запрепашћујући: футуристичка окултна престоница спаја у себи Нови светски поредак и прослављање древне религије: обожавање Сунца. Град је и даље огромно градилиште, али завршена здања већ сумирају окултне визије Назарбајева.

 

ПИРАМИДА "МИРА"

Замишљена од најплоднијег британског архитекте, лорда Нормана Фостера, ова гигантска пирамида је чудан призор у сред азијских степа. Здање је посвећено „одрицању од насиља“ и „уједињавању светских религија“. Норман Фостер је рекао да здање нема препознатљиве религијске симболе, што омогућава хармонично уједињавање конфесија. У стварности, пирамида је храм за једину истиниту религију окултиста – обожавање Сунца. Путовање у унутрашњост овог здања је истински симболично. Оно симболише пут сваког човека до „просветљења“.

  ОБЛИК ПИРАМИДЕ

„Иницирани су прихватили пирамидални облик као идеални симбол и саме тајне доктрине и организација створених у циљу њеног ширења“

Менли П. Хол, „Тајна учења свих времена“

Како је навео Менли П. Хол, пирамида је основни симбол који представља мистерије древних цивилизација. Величанствена у својој једноставности, божанствена у пропорцијама, она у себи спаја и духовна знања иницираних и недотупавост маса.

Данашња „елита“, посвећена у окултизам, показује се наследником древних „мудрости“ и користи пирамиду као симбол власти у савременом свету.


Опера (основа пирамиде - подрум)

Приликом уласка у пирамиду налазимо се у тамном подруму, пећинског ентеријера. На том нивоу се налази опера Астане, где се забављају безазлене народне масе.

Подземна опера- позориште

Упркос тами, велика слика Сунца окупира скоро цео плафон.

 

Средишњи део пирамиде

За сунчаним столом

Непосредно изнад Опере налази се централни простор пирамиде. Он служи за одржавање конференција верских светских вођа. Застанимо на тренутак да погледамо читав симболизам. Верске вође из читавог света  седе око огромне фигуре Сунца и разматрају путеве за превазилажење разлика које спречавају наступ Новог доба. Симболика је очигледна: све те теологије – само су крхотине стародревног објекта култа: Сунца.

Овде је далеко светлије него у Опери, што симболише напредак на путу иницијације (просветљења). Слика Сунца у средини округлог стола, налази се тачно изнад слике Сунца у Опери. Док се шира популација забавља у тами материјалног света, просветљени, који седе тачно изнад њих, разматрају начине за достизање божанства.

Један од циљева Новог светског поретка је замена свих религија обликом неопаганизма. Ради тога се и одржавају светски екуменистички сусрети. Астана је заиста град Новог светског поретка.


Врх пирамиде

Врх је буквално небески: кружног облика, потпуно застакљен, он се купа у сунчевим зрацима. У стакла су уграђене слике белих голубова, који представљају мир, који ће наступити као резултат уједињавања светских влада и религија под покровитељством Новог светског поретка. Врх представља достизање просветљења на индивидуланом и светском нивоу.

 Погледајмо плафон врха:


 Сунчано божанство осветљава просветљене.

Делови пирамиде (доња мрачна Опера, конференцијска сала у средини и божански врх) представљају питагорејску визију света. Питагорина учења се данас темељно изучавају у окултним друштвима.

Питагора је поделио Универзум на три дела, које је назвао Врховни свет, Виши свет и Нижи свет...

Три нивоа пирамиде

Другим речима, ова пирамида је много више симбол филозофије просветљених, него атракција која привлачи туристе.

Бајтерек

Déjà vu (већ виђено): идентичан симбол је на глави Бафомета (видети слику на почетку текста).

Ова грађевина, направљена такође од стране британског архитекте сер Нормана Фостера, замишљена је да отелотвори причу о митском дрвету живота и магичној птици среће. Птица по имену Самрук излегла је јаје у напуклину између две гране тополе.  Јаје – златна кугла на врху споменика представља, још једном, Сунце као врховно божанство.

Ово „дрво живота“ представља канал, кроз који духови напуштају материјални свет и улазе у божански свет. Ова концепција важи за већину (ако не и за сва) езотеријских друштава.


 У унутрашњости златне кугле ствар из филма „Сећати се свега“

У оквиру сферe налазимо ту загонетну „стварчицу“: златни троугао са отиском шаке председника Назарбајева. Непозната нам је њена симболика. Једино се може рећи да подсећа на сцену из филма „Сећати се свега“.

 
 
КОМПОЗИЦИЈА БАТА
 

Ово је кугла с потписима представника седамнаест верских заједница. Да, поново је реч о уједињавању свих религија у једну и успостављању Новог светског поретка итд.


 

Председничка палата

Импресивна председничка палата налази се на крају церемонијалног пута, који почиње код куле Бајтерек. На крову палате – велика округла купола, која симболише женски принцип, у супротности фалусној кули Бајтрек, која симболише мушки принцип. Овакав распоред је присутан у готово свим већим градовима, укључујући Париз и Вашингтон.

 Закључак

Представници светске „елите“ стварају услове за уједињавање света под управом једне светске владе, на челу са Антихристом, и у том циљу по целом свету шире симболе своје власти. Због чињенице да највећи део становништва не зна ништа о скривеном значењу тих грађевина, њихови планови иду напред без постављања питања. Но, ти планови постоје већ вековима. Менли П. Хол је 1918. године писао: 

„Када влада гомила, човеком управља незнање; када влада црква, њиме управља сујеверје; а када влада држава, човеком управља страх. Пре него што људи узмогну да живе у хармонији и разумевању, незнање мора бити транформисано у мудрост, сујеверје у свету веру, а страх – у љубав."

Маса одговара демократији, црква одговара религији, а државе земљама. Другим речима, пре него што људи узмогну да живе у хармонији, морамо да укинемо демократију (јер су људи сувише ограничени), религију (јер је то сујеверје) и државе (јер нам је потребна једна светска влада).  Он продужује:

 „Идеална влада Земље, после свега, мора бити слична божанској влади, која је васиону довела у поредак. Тог дана, кад буде успостављен савршен поредак, с миром у Васељени и трујумфом добра, људи више неће молити за срећу, јер ће је наћи унутра у себи“.

Примамљиво звучи, зар не? И неодољиво подсећа на рајску жељу наших прародитеља да, по наговору идеолога свих Нових светских поредака, прођу кроз „иницијацију“ кушањем са дрвета познања добра и зла, не би ли тако постали као богови. Њихов нови поредак завршио се, познато је, спознајом сопствене наготе, изгнањем из раја, навлачењем проклетства на себе и своје потомство, и, у крајњем исходу, смрћу. А први „нови поредак“ у Васељени, завршио се свргавањем с неба у пакао, у дубину гробну (ср.Ис.14,15), главног инспиратора и идеолога „Нових светских поредака“, бившег архангела Денице, и трећине њему послушних небеских ангела; тако је пропао његов покушај да више звезда Божјих подигне престо свој, и седне на гори зборној на страни северној... и изједначи се са Вишњим (ср.Ис.14,12-15). Да буде, дакле, на челу једне универзалне владе. „После рекоше: хајде да сазидамо град и кулу, којој ће врх бити до неба, да стечемо себи име, да се не бисмо расејали по земљи... И рече Господ... хајде да сиђемо, и да им пометемо језик да не разумеју један другога што говоре. Тако их Господ расу оданде по свој земљи, те не сазидаше града“ (ср. 1.Мојс. 11, 4-8). Тако је пропао и овај покушај за успостављање „Новог светског поретка“.

 Вавилонска кула
 

  Зграда Европског парламента у Стразбуру у облику недовршене Вавилонске куле

А сви остали покушаји, разних  „рајхова“, завршавали су се рекама крви. Јер Христос, Неуједначитељ и Неуједначиви, рекао је: „Који није са мном, против мене је; и који не сабира са мном, расипа“ (Мт.12,30). А псалмопојац Давид: "Зашто се буне народи и племена помишљају залудне ствари? Устају цареви земаљски, и кнезови се скупљају на Господа и на помазаника Његовог... Онај, што живи на небесима, смеје се, Господ им се подсмева" (Пс. 2: 1,2 и 4).

Овај најновији светски поредак завршиће се тако што ће се земља спалити огњем, као чаура која је дала оно што је Домаћин од ње очекивао (Св. Владика Николај).

 
 
 Фреска Христос Сведржитељ са мачем у руци, манастир Високи Дечани, XIV век.

А учешће официјелног Православља на оваквим и сличним скуповима, не смућује и не саблажњава православне, јер они знају да је питање, да ли ће Син Човечији, када дође изненада и убије 'сина погибли', последњег тиранина људи, Антихриста, - наћи веру на земљи? (види: Лк. 18,8) На ово питање Свети Владика Николај одговара: „Наћи ће је, али не као јавну. Наћи ће је, али не по велелепним храмовима, као што су наши садашњи, него у пештерама и пустињама. Наћи ће је, али не као одобрену и штићену, него као ружену и гоњену. Наћи ће је, али не у раскошним Литургијама и псалмодијама, него у храмовима људских срца и у шаптању људског језика. Јер Црква Његова почела је мучеништвом и завршиће мучеништвом, света браћо моја... Али зато ће Црква на небесима у то време бити пуна до препуњености. Безбројни народи и језици и колена, ликоваће у Њој, као у тихом пристаништу. Књига Живих биће испуњена од корице до корице. На последњим странама те вечите Књиге, биће светлошћу уписана имена оних последњих хришћана, које затече на земљи Господ Исус Христос, када се јави у сили и слави Својој, са свима Светим Анђелима. И сатана ће бити бачен у језеро огњено са свима својим слугама, у нељудском и у људском облику. И земља ће се спалити огњем, као чаура која је дала оно што је Домаћин од ње очекивао. И Домаћин ће бити задовољан. А Небесна Црква, коју нико не може избројати, жива и словесна Жетва Господња, наћи ће се сва обучена у беле хаљине чистоте и радости... Блажени, који се у оне последње дане не устраше од непријатеља Исусових, у којима нема живота. Такови ће бити вечни учасници славе и радости Господа својега.“

 

Приређивач: Уредништво "Борбе за веру"

Коришћени материјали са:  vigilantcitizen.com“, „prioratos.blogspot.com“ и „youtube.com“

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 17 фебруар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 53 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
 
ДРАГА БРАЋО И СЕСТРЕ, ПОШТОВАНИ ПОСЕТИОЦИ, ЖЕЛИМО ВАМ БОГОМ БЛАГОСЛОВЕНУ НОВУ ГОДИНУ!
 
+ + +
 
ПОЗИВАМО ВАС ДА СВОЈИМ ДОНАЦИЈАМА ПОМОГНЕТЕ ОПСТАНАК И СТАБИЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"

+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.